Kezdőlap Hírek Dizájn EVE LUX – egy igazi női bandita

EVE LUX – egy igazi női bandita

1147
0
EVE LUX

Tükörsima, fényes és fekete felületeivel igazán futurisztikus megjelenésű a Bandit9 legújabb gyöngyszeme a hongkongi Lane Crawford divatház számára alkotott EVE LUX.

EVE LUX

A Bandit9 mérnökei a 2014-ben bemutatott EVE és a 2016-os Mark II-es dizájn vonalát követve 6 hónap alatt készültek el az EVE LUX terveivel. A kéttónusú, arany szegéllyel elválasztott fényezést kapó luxus motorkerékpárból mindössze 9 darabot fog építeni a cég mindet kézzel összerakva.

EVE LUX

Az egyetlen acéllemezből hajtogatott váz-üzemanyagtank-ülés vázszerkezet egy rendkívül letisztult, lendületes, de kicsit nyulánk megjelenést ad a motornak.

EVE LUX
„Az EVE LUX nagyon elegáns, mondhatni nőies megközelítése a dizájnnak” – mondta Daryl Villaneuva a Bandit9 ügyvezető igazgatója. „A csillogó fekete és króm tank, az arany csíkozás valami, amit már régóta meg akartam csinálni, így ez egy fantasztikus lehetőség volt. Kiegészítve a feketére festett kör alakú tárcsával, és a lecsiszolt csupasz acél peremekkel, ami a tartálytól elválasztva új dimenziót ad az összhatásához.”

EVE LUX
A dizájn mellett az EVE LUX műszaki alapjaira sem lehet panasz. A 135 kilogrammos moci ugyanis a 125 köbcentiméteres erőforrásához csatlakozó 4 sebességes félautomata váltójával 110 km/órás végsebességre képes.

EVE LUX
„Az EVE LUX jelentős előrelépés” – tette hozzá Villaneuva. „Mások az arányok, alacsonyabb és hosszabb, így a motor agresszívabb, modernebb megjelenést kapott: alumínium felni, sportos gumiabroncsok, LED fényszóró, alumínium váltókar, lábtartók, süllyesztett tanksapka, fordított villák, fejlett fékrendszer, minimalista kapcsolók és műszerek. Az én kedvencem azonban a félautomata váltó. Nem tudom, miért nem építettem be már a korábbi modellekbe, mert ez egy nagyon kézenfekvő választás. Jó amikor gépészkedés helyett a környezetet élvezheted, egy új motoros számára sokkal könnyedebb így a motor kezelése.”