Kezdőlap Hírek Hajók Felfedezők luxusa

Felfedezők luxusa

984
0

A monacói szuperjacht gyártó Dynamiq a nemrég bejelentett Global 330 modellel megtalálta a tökéletes formulát a felfedező jachtra, amivel bárhova el lehet jutni.

Dynamic global 330

Vegyük a méretét. A 108 láb hosszúság épp tökéletes ahhoz, hogy a nehezen elérhető öblökbe is eljussanak, ahova a szuperjachtok általában nem merészkednek be. A 175 cm-es süllyedéssel ráadásul a korallzátonyt sem fogja elpusztítani a Karibi-tengeren.

A MAN V8 dízel motornak köszönhetően az alumínium Global 16 csomós sebességet is elérhet, de ha 10 csomóra visszaengedik, akkor mindössze 16 gallon (60 liter) üzemanyagot fogyaszt egy óra alatt, amivel így közel 6500 km tehető meg.

Dinamiq Global 330

„Már egy ideje figyeltük a felfedező jachtok piacát, és úgy döntöttünk, hogy beszállunk a játékba valami teljesen új megközeíltéssel a kalandvágyó ügyfelek számára” – mondta a Dynamiq CEO-ja, Sergei Dobroserdov. „Egy lassú, acélvázas hajó helyett, egy előremutató szemlélettel álltunk neki a tervezésnek, aminek a végeredménye egy gyors és modern jármű.”
A Dynamiq ismét az innovatív holland tengeri építésszel, Van Oossanennel fogott össze, hogy létrehozza a Global 330 széles, gyors gyors elmozdulású hajótestét, amely szabadalmaztatott Hull Vane fóliával borítottak be. Ez a víz alatti szárny, amelyet a tatra szereltek, csökkenti a húzóerőt és javítja az üzemanyag-hatékonyságot.

Dinamiq Global 330
A figyelemfelkeltő, a felfedező jachtokra egyáltalán nem jellemző dizájn a Dynamiq házon belüli stúdiójának, a Dobroserdov Designnak a munkája. Tornyos felső fedélzete van, és a hatalmas szalon, illetve a főlakosztályok ablakai egészen előre kerültek.
A Dynamiq a Bentley Home kollekciójából válogatott bútorokat a Global 330-ra, így rengeteg gyémánt varrás látható, csakúgy, mint a Bentley luxusautókban és SUV-okban.

Dinamiq Global 330
A Dynamiq legelső felfedező jachtjának kiindulási ára 12,7 millió euró lesz, és két év alatt készül el a hajó a cég Massa-i gyárában Toszkánában. A Dynamiq-nál tervben van az is, hogy a Globalból 30méter/98 láb és 40 méter/131 láb hosszú változatokat is piacra dobjon.