Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra A császár hamburgere

A császár hamburgere

1083
0

A hamburgercsoda 912 dollárba kerül a tokiói Roppongi Hillsen. Ez a város a városban 2003-ban jtt létre egy sor luxusüzletből és lakóépületből. Ha ezen a környéken járunk, már ránézésre is tudjuk, hogy nem akármilyen hamburgert fogunk megkóstolni.


A Grand Hyatt Tokyóban található Oak Door steakhouse kínálja ezt a fenséges ételkölteményt, ráadásul történelmi jelentősége is van a fogásnak. Japán új császárt ünnepel, új éra kezdődik, az emberek ünnepelnek. Ennek tiszteletére alkotta meg a séf a Golden Giant Burger névre keresztelt hamburgert, amelyhez kizárólag luxushozzávalókat használt fel, többek között arannyal bevont hamburgerzsemlét. Ahhoz is elég nagy, hogy egy család jól lakon belőle.

A császár hamburgere
A hamburgernek van egy kisebb változata is, amely csupán 182 dollárba fáj, de egy embernek bőven elég adag vacsorára. Shimada csak a legkiválóbb amerikai marhahúst használja a hambihoz, megbolondítva egy kis wagyu bélszínnel. A húsokra ezután ráolvasztja a japán cheddar sajtot. Édes japán paradicsommal és sáfrányos fokhagymával ízesíti a grillezett hamburgerzsemlét, amire aztán ráborítja a belevalókat és még a biztonság kedvéért egy adag foie gras-t is ráhalmoz, egy kevés karamellizált mogyoróhagyma kíséretében. Tálalás előtt természetesen szarvasgombával is meghintik az ételt. Ezen a ponton már azon sem lepődnénk meg, ha egy Rolls-Royce márkajelzést is rádobna ízesítőnek.

A császár hamburgere
Mivel ekkora adagról van szó, nem egyszerű két kézzel nekiesni, azonban mégis csak egy hamburgerről van szó. Az első íz, amellyel találkozunk, a kacsamáj, amelyet a karamellizált hagyma lenyűgöző aromája követ. A szaftos marhahús csak a ham a tortán, amit az édes paradicsom tökéletesen kiegészít.
Shimada az első héten 25 darabot eladott a 900 dolláros óriásburgergből, amit június végéig rendelhetünk meg az Oak Doorban, amíg az új császárt ünneplő időszak tart.