Kezdőlap Hírek Pálinka Városi ragadozó

Városi ragadozó

1025
0

Az akár 200 mérföld/óra csúcssebesség elérésére is képes Jaguar XE SV Project 8 csupán 300 darabban fog elkészülni. Az XE SV egy mágikus korszak újraalkotása, amikor az AMG SLS és Audi RS4 épphogy piacra kerültek.

 

 

Jaguar XE SV Project 8

A Jaguar olyan elképesztő teljesítményre képes, amivel csak nagyon kevés városi gép büszkélkedhet. A márka persze már megalapozta a hírnevét az F-Type R szupergéppel, de most az SV-vel még egy szinttel feljebb lépnek.

Jaguar XE SV Project 8
Az autót a Jaguar Special Vehicle Operations (SVO) csapata építette Angliában. A tervezés során minden apró vonalra, minden egyes elemre nagy hangsúlyt fektettek, hogy kihozzák a gépből a maximumot. Az SV egy XE modellt használt donorként, amely már magában is könnyű, ugyanakkor nagyon strapabíró alvázzal és kasztnival rendelkezik. A Project 8 pedig minden szükséges pluszt megkapott, hogy igazi városi fenevad váljon belőle. Az 5 literes V8-asban 592 lóerő rejtőzik, szóval csak óvatosan a kanyarokban.

Jaguar XE SV Project 8
Természetesen rengeteg beállítás között variálhatunk, hiszen nyugodtan kigurulhatunk a Jaguárunkkal a versenypályára is, amihez például módosíthatunk a futóműbeállításokon és hátsó légterelő helyzetén is. A végeredmény magáért beszél. Az XE SV Project 8 rekordot döntött köridőben a Nürburgring Nordshleifén, igen, elérte a 200 mérföld/óra végsebességet, és 60 mérföld/órára 3.3 másodperc alatt gyorsult.


Persze, mi is látjuk, hogy ezt a vadállatot a versenypályákra tervezték, de azért a városi forgalomban is megállja majd a helyét. A belső tér nagyon kényelmes kialakítást kapott, hátul sem kell összehúznunk magunkat, és még a csomagtartó méretére is gondoltak. A 190 ezer dolláros autó mindenképp megéri az árát.