Kezdőlap Hírek Építészet Hofmann House

Hofmann House

95
0

A Fran Silvestre Arquitectos befejezte a Hofmann House építését a spanyolországi Valenciában. A Fernando Guerra gyönyörű fotóin látható otthon egy kertekkel és tengeri panorámával körülvett óriási területen fekszik.

 Hofmann House

A tetőszerkezetből kiemelkedő T-alakú lemez olyan geometriai érzetet kelt, ami segítségével az itt élők még jobban közel érezhetik a tengert, de abban is segít, hogy jobban takarjon a szomszédoktól, így biztosítva az áhított magányt. Ez az elválasztófal nem engedi be a déli napsütést a házba a nyári időszakban, télen azonban bejut a fény.

 

A Fran Silvestre Arquitectos gondoskodott a lakók magánéletének védelméről azzal, hogy a házat egy „szekrényben” helyezte el. Ez a külső elem alkotja a terület peremét.

 Hofmann House

A házat üvegfelületek veszik körbe, így tökéletes kilátást biztosítva bentről. Ez az üvegfal keretezi az épület felső szintjét is, azonban a szint belső része átláthatatlan, így nyugalmat biztosítva az itt élőknek. A teljesen nyitott, kertre és teraszra néző közös terek a belső, zárt rész köré épültek.

 Hofmann House

 

 Hofmann House  Hofmann House

 Hofmann House

 Hofmann House

 Hofmann House

 Hofmann House