Kezdőlap Hírek Órák A TAG Heuer elkészítette az első karbon hajszálrugós órát

A TAG Heuer elkészítette az első karbon hajszálrugós órát

1476
0

A TAG Heuer a tavalyi Baselworld-ön mutatta be legújabb fejlesztését, karbon hajszálrugót, amely forradalmasíthatja az órakészítést. A svájci cég által szabadalmaztatott alkatrész már a Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon nanográf-szerkezetbe is bekerült, amelyet tourbillon mechanizmussal rögzítettek, és megfelel a kronométer minősítés hivatalos kritériumainak.

Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon

Stephane Bianchia TAG Heuer vezérigazgatója szerint a Carrera Calibre Heuer 02T új formája kihangsúlyozza az órakészítés tökéletesítéséhez kapcsolódó TAG Heuer hagyományokat, emellett bizonyítja, hogy a cég hű maradt avantegarde értékeihez. Az órában található lenyűgöző tourbillon kitölti a hagyományos kézműves órakészítés és a csúcstechnológiájú fejlesztések közötti rést.

Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon

Kidolgozott megjelenésének és esztétikájának köszönhetően ez a tourbillon az egyik legmeghatározóbb újdonság, amelyet egy órák iránt rajongó személy birtokolhat. A TAG Heuer Carrera kollekció sokat fejlődött az 1963-ban történt bevezetését követően, de mindig hű maradt a gyökereihez. Az egyedülálló moduláris kialakításának és az autóversenyzéshez fűződő kapcsolatának köszönhetően ma is a márka legnépszerűbb képviselője.

Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon

Egyedülálló kialakítás

A Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon nanográf kialakításában a hajszálrugó karbon összetevőjének nanoszkópikus- amely egy milliószor kisebb, mint egy milliméter – hexagonális mintázata tükröződik vissza. A speciális hajszálrugón kívül a kronográf a többrétegű számlap és a kombinált szerkezet miatt is kivételesnek tekinthető.

Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon

Az óraszerkezet látható részein homokfúvott és finoman csiszolt hexagonok lelhetők fel. A mintázat az oszcillátoron is megtalálható, amelyet fekete PVD-vel kezeltek, és amely a zafír hátlapon keresztül is látható. Az óra számos elemét világos neon zöld szín díszíti, beleértve az alumínium hidat és a tourbillon szerkezeten lévő feliratot. Az alumínium ötvözetből készült lendkereket fehérarany betétek ékesítik, miközben Super Luminova R jelzések biztosítják, hogy a szerkezet éjjel-nappal látható legyen.

Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon

Új generációs hajszálrugók

A mechanikus órák szíveként ismert hajszálrugó a legérzékenyebb alkatrész, mivel a toleranciája közvetlen hatással van az óra végleges pontosságára. A TAG Heuer matematikusokból, fizikusokból és kémikusokból álló csapata áll az újonnan feltalált hajszálrugó mögött. Az új hajszálrugó nemcsak a hagyományos órakészítésnek ad új erőt, de javítja az óraszerkezetek teljesítményét is. A Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon nanográf az első olyan óra, amelyet ilyen karbon-ötvözetből álló hajszálrugó szabályoz.