Kezdőlap Hírek Autók Jön a hibrid WRC

Jön a hibrid WRC

732
0
Hyundai

A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy támogatja az FIA azon döntését, hogy 2022-től átvezetik a rali világbajnokságot (WRC) a hibrid technológia új korszakába, és ezzel megerősítette, hogy támogatja a motorsport fenntarthatóbbá tételét.


A kétszeres – és jelenlegi – WRC konstruktőri világbajnok Hyundai Motorsport vadonatúj hibrid versenyautót fejleszt. Ennek alapját az a Hyundai i20 N közúti sportmodell adja majd, amelyet eleve a márka által a nemzetközi ralisport élvonalában elért bajnoki sikerek hívtak életre.
HyundaiAzáltal, hogy meghosszabbítja részvételét a rali világbajnokságban, a Hyundai megerősíti azon szerepvállalását, hogy az ’emberiséget szolgáló fejlődés’ hitvallás égisze alatt a jövő mobilitási iparának vezető szereplőjévé váljon. Ugyanezt a szemléletet erősíti a Hyundai aktív részvétele a vadonatúj, tisztán elektromos PURE ETCR szériában.
A júniusban, az olaszországi Vallelunga versenypályán elrajtoló bajnokság világszerte új mércét állít az elektromos motorsportban, felgyorsítva az emissziómentes mobilitásra való átállást. A Hyundai azzal a tisztán elektromos, nagy teljesítményű Veloster N ETCR túraautóval vesz részt a bajnokságban, amelyet a Hyundai Motorsport alzenaui (Németország) központjában dolgozó szakemberek fejlesztettek ki.
Hyundai„A motorsport továbbra is nélkülözhetetlen tesztlaboratórium marad a Hyundai jövőbeli járművei és technológiái számára. Létfontosságú, hogy egyre inkább fenntartható megoldásokat alkalmazzunk. Ezért üdvözöljük az FIA azon döntését, hogy új hibrid szabályzatot vezet be a WRC-ben, és ezzel közvetlen kapcsolatot teremt a motorsport és közúti járműtechnológiáink között.” – mondta Till Wartenberg, a Hyundai Motor Group N márkamenedzsmentért és motorsport részlegért felelős alelnöke. „Nem szabad alábecsülni azt a pozitív hatást, amelyet motorsport-tevékenységeink gyakorolnak a nagy teljesítményű N márkára és annak anyavállalatára, a Hyundaira. Olyan ideális platform ez, amelyre építkezve magabiztosan fejleszthetjük jövőbeli technológiánkat, miközben demonstráljuk a Hyundai gépkocsik vezetésének szenvedélyes élményét. A Veloster N ETCR és a Hyundai i20 N alapjaira épülő hibrid WRC versenyautó egyaránt fényesen bizonyítja, hogy az élvonalbeli technológiák összeegyeztethetők a fenntarthatóbb motorsport-megoldásokkal.”
A Hyundai Motorsport és a Hyundai nagy teljesítményű N márkája közötti technológia-átadás is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Hyundai világelső mobilitási technológiákat tud kifejleszteni. A jövőbeli N szériamodellek közvetlen haszonélvezői lesznek annak, hogy a Hyundai a motorsportban teszteli technológiai innovációit.