Kezdőlap Hírek Autók Kolumbiai kávékülönlegességek kerülnek az OMV töltőállomásokra

Kolumbiai kávékülönlegességek kerülnek az OMV töltőállomásokra

1058
0
OMV- Single Origin Colombia

Az áprilisi kávé hónap apropójából több újdonsággal is készült az OMV, amelynek részeként immár termőterület szelektált prémium kolumbiai kávét is vásárolhatnak a fogyasztók a kutakon.

Emellett összesen 76 hazai töltőállomásra a legjobb kávéfőzőgépek között számontartott olasz Cimbali gépeket is telepítettek. Ezekkel bevallottan azt célozták meg, hogy fogyasztói kompromisszumok nélkül, a legfinomabb aromával legyenek élvezhetőek a különböző kávék – köztük a legújabb Single Origin Colombia is. A fair trade kereskedelemből származó kolumbiai kávék prémium minőségű, 100% arabica szemekből készültek, egyedi, gyümölcsös ízvilágukat pedig a terület éghajlatának és termőföldjének köszönhetik.
OMV- Single Origin Colombia„A kolumbiai kávék ízképe az arabica fajtajellegétől, a feldolgozás formájától és a pörkölés módjától is függ. A Single Origin Colombia egy kis különleges csavart visz a kávéfogyasztásba: nem tolakodó, elegáns savai, kellemes diós fűszeressége és a mindent egyensúlyba hozó csokoládés édessége eszünkbe juttatja, hogy miért is különleges az a pillanat, amit egy nem hétköznapi kávé társaságában tölthetünk” – említette Hajdu Péter barista oktató, a Barista Akadémia vezetője.
OMV- Single Origin ColombiaA Single Origin Colombiával az OMV olyan kávét kínál töltőállomásain, amely a legkifinomultabb rajongók tetszését is elnyerheti. Ez azért is fontos, mert Magyarországon az emberek döntő többsége számára kifejezetten fontos, hogy jó kávét igyon – derül ki az OMV Hungária tavalyi, 2000 fő megkérdezésével készített kávékutatásából. A felmérésbe bevont válaszadók több mint háromnegyede (67%) ugyanis azt jelezte, hogy számára a választáskor a legfontosabb szempont a kávé minősége.
„Az új gépek telepítésével és a prémium minőségű, Single Origin Colombia kávék szélesebb körű bevezetésével a hozzánk betérők igényeit tartottuk szem előtt. Azok, akik megállnak a töltőállomásainkon részesei lehessenek az igazi, magával ragadó kolumbiai kávéélménynek, ehhez pedig olyan kávégépeket választottunk, amelyek a legjobb minőségű kávé minden zamatát képesek úgy visszaadni, ahogy a pörkölőmesterek elképzelték. Büszkék vagyunk arra is, hogy az OMV teljes kávébeszerzése fair trade forrásból származik” – hangsúlyozta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.
OMV- Single Origin ColombiaA legújabb kávékat az otthonukban is megkóstolhatják a fogyasztók: 136 helyszínen elérhetőek a Single Origin Colombia termékek szemes és kapszulás kiszerelésekben. Ez amiatt is fontos, mert a kutatás alapján a hazai fogyasztók háromnegyede az otthoni kávézást részesíti előnyben, és jellemzően (40%) őrölt kávét főz le magának, de emellett a szemeskávé és a kapszulás megoldás szintén népszerűnek (22-22%) mondható körükben.
Áprilisban a kávéfogyasztással akár nyerhetünk is: a frissen főzött, szemes vagy kapszulás VIVA Single Origin Colombia kávét vásárlók között minden héten kisorsolnak 1-1 VIVA ajándékcsomagot, a fődíj győztesei pedig a 3 darab Krups Essential Espresso EA8100 kávéfőző egyikét vihetik haza.