Kezdőlap Hírek Építészet Kengo Kuma tetőterasza

Kengo Kuma tetőterasza

1565
0

Kengo Kuma helyi építész nemrég befejezett projektjének köszönhetően a Fuji-hegyhez látogatók egy újabb pont került fel a kötelező látnivalók listájára.

Kengo Kuma

Egy hatalmas fennsík terül el alatta, így minden irányban festői kilátás nyílik a tájra, a Nihondaira Yume Terrace feltűnő dizájnjával és interaktív kiállításaival önmagában is egyedülálló vonzerőt jelent a turisták számára.

Kengo Kuma
Nihondaira festői táj Shizuoka tartományban, amely japán és külföldi látogatóakat is egyaránt vonzz lenyűgöző látnivalóival, többek között az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Fuji-hegy. A Nihondaira Yume Terrace látogatói megismerkedhetnek a környék történelmével a földszinten kialakított interaktív kiállítás segítségével, és üdítőkkel frissülhetnek fel a második emeleten.

Kengo Kuma
A hab a tortán azonban a terasz a harmadik emeleten, amely magasan a fennsík fölött helyezkedik el, és ahonnan megszakítatlan kilátás nyílik az egész tájra. Ebbe maga a Fuji-hegy is beletartozik, de a Suruga Bay-re (Japán legmélyebb öble), illetve a 120 km hosszú Dél-Alpok és az Izu-félsziget is látható.

Kengo Kuma
Mindezt a nyitott teraszról lehet élvezni vagy bentről a padlótól a plafonig érő ablakokon át, ahol az enteriőrt a helyi cédrusfa tömbök tetőzik, ezzel az ágak sűrűjére emlékeztetve. Ez a játékos minta jellemző Kuma munkáira, és mindenhol visszaköszön a Nihondaira Yume Terrace külsején és enteriőrjében.

Kengo Kuma
Ebbe beletartozik az úgynevezett korridor is, egy külső sétány, amely további kilátást nyújt a Fujira, miközben a látogatók úgy érezhetik, hogy a föld fölött járnak.

Kengo Kuma