Kezdőlap Hírek Dizájn Szöul robotikai múzeumát robotok és drónok fogják építeni

Szöul robotikai múzeumát robotok és drónok fogják építeni

931
0

A Melike Altınışık Architects lerántotta a leplet a Robot Science Museum terveiről, amelyet Szöulban fognak megépíteni. Természetesen robotok és drónok fogják elvégezni a munka nagy részét.

Robot Science Museum

A robotok az épület homlokzatának kialakításában segítenek majd. A kormány így akarja megismertetni az embereket a robotokkal, hiszen a jövőben biztosan egyre több területen felhasználjuk majd őket.
A fémstruktúra egy részét robotok fogják megformázni, hegeszteni és összeilleszteni. Ezenkívül a múzeumot körülvevő aszfaltot is ők csinálják majd meg 3D-nyomtatással. A drónok a feltérképezésben hasznosíthatók majd, valamint ellenőrzési feladatokat is kapnak és nekik kell vezérelni a robotjárműveket. A MelikeAltınışıkArchitects a robotikában rejlő lehetőségeket akarja ezzel megmutatni még az előtt, hogy maga a múzeum megnyílna. „Nemcsak kiállítási tárgyak lesznek, hanem dolgozók is. Más szavakkal, a kiállítás már akkor megkezdődik, amikor az építkezés.”

Robot Science Museum
Természetesen ezzel rengeteg pénzt és időt is megspórolnak. Az építkezés 2020-ban kezdődik, a múzeum pedig 2022-ben nyitja meg kapuit. A Robot Science Museum egyike a több múzeumnak, amelyeket Szöul egyik városrészének felújítása során építenek meg.
Természetesen nem ez az első eset, hogy egy építkezésen is hasznát veszik robotoknak. Az Archi-UnionArchitects csupán száz nap alatt felhúzott egy konferenciaközpontot robotok felhasználásával. Az MIT-n pedig egy olyan robotrajt fejlesztettek ki, amely gyorsan képes cső alakú építményeket megépíteni úgy, hogy maguk köré feszítik ki az üvegszálas anyagot.