Kezdőlap Hírek Órák King of Cool, azaz a menőség királya

King of Cool, azaz a menőség királya

1137
0

A klasszikus óra 50 éves évfordulója ünneplést érdemelt – természetesen hol máshol, mint Le Mans-ban.

 TAG Heuer

A Heuer Monaco karóra, amit Steve McQueen színész – másnéven a King of Cool, azaz a menőség királya – viselt az 1971-es Le Mans – A 24 órás verseny című filmben, egy igazi gyűjtői szerelemdarab, akárcsak egy másik autós óra, a Rolex „Paul Newman” Daytona. Nem meglepő, hogy a TAG Heuer ennyire felfújta a modell arany évfordulóját.

Azért, hogy méltó módon ünnepeljék az 1969-ben született modellt, melynek teljes történetét a nemrég megjelent Paradoxical Superstar című könyvben mesélik el, a márka 5 limitált kiadású darabot alkotott, egy-egy darabot minden évtizedre, amióta Jack Heuer bemutatta a szokatlan dizájnt. Az elsőt az ötös sorozatból 1969-’79 közötti időszak ihlette, és a Monacói Nagydíjon debütált májusban, míg a második szériát a ’79-’89 közötti tíz év ihlette és június közepén egy partin mutatták be Le Mans-ban, ahol a vendégek, ökztük Steve McQueen fia, Chad McQueen, vettek részt a film vetítésén.

 TAG Heuer

Az 1980-as évek témájánál maradva, a Monaco 1979-1989 Limited Editionnek merész piros számlapja van fekete és fehér részletekkel, amihez fekete borjúbőr szíj párosul pirossal kiemelt lyukakkal. A rozsdamentes acél tokba foglalt modell megtarotta a négyzetes sziluettjét, akárcsak a szokatlan részletmegoldásokat, például, hogy a nyomógombok a tok jobb, míg a korona az óra bal oldalán helyezkedik el.
A darab egy vintage visszatekintés, de csak a megjelenésében – 21. századi szerkezet ketyeg benne, a Calibre 11, amely az eredeti Monacóban 1969-ben debütált automat kronográf szerkezet modern változata. Az összesen 169 darabból álló sorozat darabjainak ára 6550 dollár, és a hátuljába a Monaco Heuer logót gravírozták, valamint a “1979-1989 Special Edition” és “One of 169” feliratokat.