Kezdőlap Hírek Motorok A KM23 egy újabb café racer Axel Budde-tól

A KM23 egy újabb café racer Axel Budde-tól

1948
0

A KM23 egy újabb café racer Axel Budde-tól, a Kaffemaschine alapítójától, amely után garantáltan megfordulnak az utcán. Eddig a motorig Axel egyedül dolgozott, de köszönhetően a rengeteg sikernek, két új alkalmazottja is van, egy rendes garázsa és egy üzlettársa. Ez a motor, amelyet egy 1984-es Le Mans Mark III-ból építettek, a Kaffeemaschine növekedésének első gyümölcse.

Kaffemaschine  KM23

Axel és új csapata egy vintage Lamborghini zöld színt választott a KM23 számára – vibráló, Granny Smith almazöld, amelyek szinte ’világít a sötétben’ Axel szerint. Az ügyféltől származó eredeti inspiráció egy olyan motor volt, amely a Le Mans 1970-es versenyén győzedelmeskedő színeket használja.

Kaffemaschine  KM23

Hamarosan Axel szembesült a kihívásokkal, és alkalmazkodott hozzájuk. „Nehéz lett volna egy szép motort tervezni, amely a Porsche-ra emlékeztet. Már elkezdtem építeni, amikor az az ötletem támadt, hogy elfelejtem a 917 témát, és egy olyan motort hozok létre, amelynek agresszív szíve és technikai alkatrészei vannak.”

Kaffemaschine  KM23
A monokróm szürke, ezüst és fekete vázat nehéz értékelni a szürkés háttér előtt, de az biztos, hogy sok minden történik az agresszív kis café racer-nél.

Kaffemaschine  KM23

Az elektromos gyújtás és a kulcs nélküli indítás csak néhány jellemző a specifikációkból. „A kipufogó rozsdamentes KM rendszer. Minden ötvözet alkatrészt mi magunk készítettünk…minden felületet kezeltünk, az összes ötvözet alkatrészt csiszoltunk és galvanizáltunk.”

Kaffemaschine  KM23
Axel elhivatott a KM23 projektje iránt – imádja a látványt, a teljesítményét és a hangját, de csalódott a végleges képekben. „Ez egyértelműen azok közé a motorok közé tartozik, amelyek nem olyan mutatós a képeken, mint a valóságban.

Kaffemaschine  KM23

Talán a szürke alkatrészek nem olyan jók a szürke háttér előtt… nehéz elengedni, ugyanakkor örülök, hogy boldog élete lesz, hiszen a tulajdonos egy igazi motor fanatikus.”