Kezdőlap Hírek Dizájn Könyvtár az árkádok alatt

Könyvtár az árkádok alatt

1737
0

A GAD építészeti stúdió bemutatta a terveket az új isztambuli egyetemi könyvtárhoz. A projekt célja az volt, hogy egy olyan tudásközpont jöjjön létre, amely a kampusz kiemelkedő pontja is egyben. Az építményt a strukturális kialakítása határozza majd meg, amely a belső elrendezést és külső kialakítást fonja össze.

Isztambuli egyetem könyvtára

A projekt az összefolyó árkádrendszerre fókuszál. Ezek az árkádok fonják körbe az épület szintjeit. A GAD természetes formákkal akart dolgozni.

Isztambuli egyetem könyvtára

A végső kialakítás egy olyan gördülékeny struktúra, amely összekapcsolja a külső és belső tereket, és rengeteg fényt enged be a könyvtárba. Ez az elképzelés a legfontosabb koncepciója a terveknek.

Isztambuli egyetem könyvtára
Az épületet arra tervezték, hogy „kifelé lélegezzen”, hiszen közvetlenül elérhető belőle a szemben lévő játéktér, amfiteátrum és kampusz.

Isztambuli egyetem könyvtára

Tetőkert is helyet kap majd rajta, ezzel a rengeteg zöld felülettel akarják érzékeltetni azt, hogy a struktúra a földből emelkedik ki. A GAD ezzel azt a holisztikus jövőképet akarja erősíteni, ahol az információ, a hallgatók és a természet egy egészet alkotnak.

Isztambuli egyetem könyvtára