Kezdőlap Hírek Hajók Lakóhajó napenergia-meghajtással

Lakóhajó napenergia-meghajtással

2637
0

Az amszterdami +31 Architects több olyan napelemes hajót is megalkotott már, amelyek Európa természetes vizein keresztül bárhová el tudnak jutni.

Naturecruiser

A lebegő lakóhajók formája hagyományos, mérete pedig 15 métertől akár 24 méterig terjedhet. A nagyobb Waterloftnál már jóval több hely volt a belső helyiségek elrendezéséhez, és a fedélzet alatt is rengeteg tárolóhely van.

Naturecruiser
A kisebb Naturecruiser az első design, amely önállóan is képes hajózni. Azon kívül, hogy stabilan kiköthető bármely kikötőben, gond nélkül utazgathatunk is vele az egész kontinensen.

Naturecruiser

A kialakításának köszönhetően zavartalan kilátás nyílik a csodálatos környezetre, hiszen három falat is padlótól plafonig érő ablakok kereteznek. A tetőn is kialakítottak egy teraszt, hátul pedig napozó várja a vendégeket.

Naturecruiser
A tervezők célja az volt, hogy fenntartható forrásokból hozzák létre a hajót és minimumra csökkentsék a hulladékot. Ezért is használtak a tetőn elhelyezett napelemeket, amelyek elég árammal látják el az egész lakóhajót ahhoz, hogy az teljesen önfenntartó legyen.

Naturecruiser

A Naturecruiser hibrid-elektromos meghajtással is rendelkezik, valamint egy víztisztító rendszerrel, amely a tavak és folyók vizét tisztítja meg a fedélzeti felhasználáshoz. A vizet először egy tankban tárolják, majd egy másikban tisztítják, végül visszaengedik a tóba. A hajótest egyébként alumíniumból készült, ami óvja a környezetet.