Kezdőlap Hírek Órák Megajachtok inspirálták Ulysse Nardin legújabb órakölteményét

Megajachtok inspirálták Ulysse Nardin legújabb órakölteményét

1453
0

Az órakészítő egy újonnan szabadalmaztatott járástartalék-rendszerrel indította útnak a kollekciót. Az órát a Miami Yacht Show és Watches&Wonders keretében mutatják be, hiszen Ulysse Nardin limitált kiadású, platina óráját a megajachtok inspirálták.

Ulysse Nardin

A Marine Grand Deck Tourbillon kistestvére, a Marine Mega Yacht igazán különleges módon mutatja be a komplikációkat. A Grand Feu tűzzománc számlap felső részén egy platina vasmacska fekszik, amitől úgy érezzük magunkat, mintha épp a tengeren suhannánk. A szabadalmaztatott 80 óra járástartalékot egy mozgó vasmacska jelzi, amely a felhúzószerkezethez csatlakozik. A flying, azaz repülő tourbillon pedig úgy néz ki, mint egy hajó propellere.

Ulysse Nardin
A számlapon a holdfázisokat is figyelemmel kísérhetjük egy 3D komplikáción, amely a Hold tényleges felszínét mutatja. A gömb egyik fele kék PVD bevonattal van ellátva, a másik oldala pedig ródiumozott bevonatot kapott, így szimulálva a Napot. Ha még ez sem lenne elég, árapály követő funkciót is találunk 8 óránál a számlapon, amely valós időben mutat információkat.

Ulysse Nardin
Ulysse Nardin a legjobb órakészítőket hívta össze ahhoz, hogy ez a kézzel felhúzható, hajózás inspirálta luxus karóra megszülethessen, valamint a Christophe Claret szakemberei is részt vettek a projektben. Az óra szívét egy 504 komponensből álló óramű képezi, az új UN-631 Caliber pedig tökéletesen látszik az üveg hátlapon keresztül.

Ulysse Nardin
A funkciók beállítását a koronával tudjuk elvégezni, amely Chadburn telegráfjára emlékeztet. A S pozíció állítja be az órát és percet, a T/M pozíció pedig az árapály és holdfázis jelző, a W pozícióval pedig az órát tudjuk felhúzni.
A Marine Mega Yacht karóra 310 ezer dollárba kerül, és csupán harminc darabban fog elkészülni. Az Ulysse Nardin vezérigazgatója, PatrickPurniaux persze nem áll meg az után sem, hogy lerántotta a leplet a Marine Mega Yachtról. A Miami Yacht Show után egyből az Island Gardens Deep Harborra tart, hogy a Freax X kollekciót is bemutassa.