Kezdőlap Hírek Hajók Jachtok SUV-ja

Jachtok SUV-ja

1314
0

Miután a Princess Yachts tavaly bemutatta az R35 Performance-t, most végre láthatjuk a kistestvérét is, amit csak a tengerek luxus SUV-jaként emlegetnek. A brit hajóépítő Pininfarinával kollaborációban készült X95 Superfly még nagyobb tereket ígér, beleértve a jóval hosszabb flybridge-et, amely a főfedélzet fölé nyúlik be.

Princess X95 Superfly jacht

A masinát ikerturbós V12-es motorok hajtják, amikkel az X95 akár 26 csomóval is tud száguldani. Az X Class első modelljeként a 30 méteres X95 nagyon különleges hajózási élményt nyújt, hiszen a flybridge például a hajó hosszán végignyúlik, ami egyedi megjelenést kölcsönöz a vízi csodának.

Princess X95 Superfly jacht

„Az 95X újraalkotja, amit eddig a hagyományos jachtokról tudtunk. A különleges nyitott designt egy kollaboráción keresztül keltettük életre a Pininfarinával. A layoutban 10 százalékkal több külső tér szerepel és 40 százalékkal több belső tér, mint egy hagyományos jacht esetében. Ezzel az együttműködéssel olyan luxusautókat gyártó cégek előtt tisztelgünk, akik hisznek a közös munkában.” – mondja Antony Sheriff a Princess Yachtstól.

 

A hajó belsejében nyitott tereket alkalmaztak. A legnagyobb kabinhoz egy utasfülke is tartozik, a vendégkabinokkal és legénységi kabinokkal kiegészítve.

A főfedélzeti szalonban egy 65 inches UHD LED tévé várja a vendégeket és egy Naim audiórendszer, és a skylounge-hoz vezető lépcsősor is innen érhető el.

Princess X95 Superfly jacht
A lounge része a pilótafülke, valamint egy U-alakú étkezőtér, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. A hajókonyhán indukciós főzőlapon készülnek a lakomák, és természetesen mosogatók, egy jéggép, mosogatógép is tartozik a helyiséghez, a fürdőszobákban pedig zuhanykabinokat helyeztek el. A légkondicionálás minden helyiségben elérhető.

Princess X95 Superfly jacht
A Princess Yachts valamikor 2019-ben mutatja be a hajót, addig is megnézhetjük a róla készült videót.