Kezdőlap Hírek Órák Meteorit óra

Meteorit óra

2508
0

A belga óra startup, a David Rutten egy 88 darabos limitált kollekciójú órát hozott létre, amelynek a tokja meteoritból készült. Az óragyártók általában a karórák számlapját szokták meteoritból készíteni, nem a teljes tokot. A tok különleges anyaga mellett ez az óra egyedi módon mutatja az időt: ugró órák és ugró percek határozzák meg azt.

Meteorit óra

A lemez alja és a korona polírozott titánból készült, ami hipoallergén és 120 grammra csökkenti az óra súlyát. A hátoldalon látható a szerkezet, amelyet DR01-nek neveznek, de a gyártását kiszervezték. A kerek kaliber ugró órákkal rendelkezik és 33,3 mm átmérőjű, illetve kb. 8 mm vastagságú. A kézi felhúzású szerkezet 4 Hz-en fut 120 órás üzemidő mellett. A hidakat (sötét) ruténium kezelték, és csíkozott, az apró nyílások révén pedig látható az alatta megbújó mechanizmus, mint például az oszcillátor.

Meteorit óra

A cég elmondása szerint az egyik partnerük által kifejlesztett ugrórendszerű komplikáció az óra lemez előzetes tengelykapcsolója nélkül zajlik, és nem okoz észrevehető rázkódást, miközben hallani lehet, ahogy ugrik. Minden óra egyedülálló, és David maga vágja ki a meteorit blokkokat a megmunkálás előtt, hogy kiválassza az oktaéder minta irányát.

Meteorit óra

Ez a lépés meghatározza az óra végső megjelenését. Saját technikát is kifejlesztettek a meteorit polírozására oly módon, hogy egyértelműen meg lehessen különböztetni egymástól az órákat – ez látható a képeken is. A vásárlók érkezési sorrendben választhatják ki a számukra szimpatikus egyedi tokot.

A vállalat szerint: „Teleszkóp segítségével akár az órához használt meteorit eredethelyét is meg tudják majd ismerni a vásárlók: az aszteroida öv, a Mars és a Jupiter között, 320 millió km-re a Földtől. A földön kívüli fémet alkotó vas (kb. 90%) és a nikkel (kb. 9%) ultra lassú hűtése egyedi mintázatot hoz létre. Valóban, minden órának saját Widmanstätten tömbje lesz.

Meteorit óra

Ez utóbbinak a Streamline sorozatától vagy a szabálytól, még a szüreti vagy ugyanazon meteorittól függően eltérő szerkezete lesz. Néhány darabban kobalt zárványok is vannak, amelyek antracit részletei gyönyörű kontrasztban állnak a ferronnikkel majdnem fehér színével. A kobaltot folyékony állapotban ágyazták az anyagba anélkül, hogy összekeveredne a többivel, amit nulla gravitációnál lehetetlen elérni. A bronzórákhoz hasonlóan nem szabad elfelejteni, hogy az anyag idővel patinás lesz, így bizonyos minták feltűnőbbek lesznek az óra használatától függően.”