Neo-brutális dizájn

0

A Marc Thrope Design egy valódi minimalista sivatagi menedékez alkotott egy nyugdíjas New York-i párnak, amit The Sharp House névre kereszteltek.

The Sharp House

 

Az új-mexikói Santa Fe-től északra elterülő 20 ezer négyzetméteres földbirtokon álló ház tervezése során a fő cél az volt, hogy az építése olyannyira gazdaságos legyen, amennyire csak lehet. Az házhoz használt építési anyag a beton, amelybe északon és délen a teljes falat betöltő üvegablakokat vágtak, ezzel biztosítva a kellő fényt és szellőzést az épületben. A belső tér 185 négyzetméter tágas, két hálószobából, étkezőből, konyhából, nappaliból és fürdőből áll. Nyugaton a beépített létre könnyű hozzáférést biztosít a tetőhöz, hogy onnan élvezhessék a lakók a szürkületet és az esti égboltot.

The Sharp House
A ház geometrikus egységes és a felhasznált anyagok az építészeti koncepcióra reflektálnak. A végeredmény egy neo-brutalista megközelítése a térnek, egy deklaráció a mainstream építészeti irányzatokkal szemben, amelyek a külső díszeket, dekoratív homlokzatokat és önkényes formákat részesítik előnyben. Ezzel ellentétben a Sharp House a tér, fény és árnyék aprólékos tanulmánya – egy kísérlet a valódi építészeti élmény megértésére.

The Sharp House
A ház kifejezi a tervező akaratát az ökológiai hatás kontrollálására. A tömegek nagy kiterjedése lehetővé teszi, hogy az épület szabályozza a belső hőmérsékletet, miközben folyamatos a természetes légáramlás a nap folyamán.

The Sharp House

A házat 100%-ban napelemek látják el 220 wattal, a felesleges energiát pedig visszavezetnek az elektromos hálózatba. Ez az alapfokhoz visszatérő megközelítés, a kevesebb több elve mentén egyértelmű állásfoglalás a fenntartható és alázatos jövő iránt.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «