Kezdőlap Hírek Építészet Olajfúró toronyból zöldövezeti lakónegyed

Olajfúró toronyból zöldövezeti lakónegyed

1539
0
X-Lands

Az XTU Architects legújabb koncepciója a tengeri olajfúró tornyokat képzeli el a lakáspiac jövőjeként.

X-LandsNincs szokatlanabb, mint az XTU Architects projektje, mely az “X-Lands” nevet kapta. Azt a kérdést vetették fel, hogy mit lehet tenni a munka nélkül maradt olajfúró tornyokkal, ha majd a Föld kifogy a mélyéből kinyerhető energiaforrásból. A válasz nagyon egyszerűnek tűnt.

X-LandsAz emberiség hajthatatlan étvágya a fosszilis energiahordozók iránt borzasztó hatással van természetes környezetünkre.

X-LandsAhogyan az olajipar leáldozóban van, az országok pedig más, megújuló, zöld energiaforrások után néznek, az XTU Architects előállt egy szokatlan ötlettel az olajcégek számára, mellyel hasznosíthatják a tengeri egységeket.

X-LandsÓriási méretük miatt az olajfúró tornyok szerkezetében van potenciál. A terv az ipari létesítményeket átalakítaná költői, lakható, exotikus világgá, más néven “X-landdé”.

X-LandsA buborék- vagy konténerházak burjánzó zölddel körbevéve ülnének az ipari szerkezeten, emberi és természetes érzetet adva a fúrótornyoknak. Mint a holnap fenntartható ösvénye, az XTU Architects célja a paradigmaváltás.

X-Lands