Kezdőlap Hírek Autók Páneurópai villanyautótöltő-hálózatot kínál a Kia

Páneurópai villanyautótöltő-hálózatot kínál a Kia

655
0
KiaCharge

A Kia Motors ma bemutatta a KiaCharge névre keresztelt új, nyilvános páneurópai töltőszolgáltatását. A márka villanyautóit és hálózatról is tölthető (Plug-in) hibridjeit használók így egyszerűen, mindössze egyetlen kártya és egy app használatával elérhetik Európa legnagyobb töltőhálózatát.

A szolgáltatás árai különösen vonzóak, és a felhasználók töltési szokásaihoz igazíthatók. A Digital Charging Solutions-szel (DCS) kötött együttműködés keretében a KiaCharge-on keresztül közel 160 000 egyen- és váltóáramú töltő válik elérhetővé Európa-szerte. A KiaCharge-ra való regisztrálás után a felhasználók valamennyi európai nagy szolgáltató töltőit elérhetik egyetlen platformon keresztül, így különösen egyszerű és gyors lesz a töltés.

KiaChargeRáadásul az eRoaming használatával a felhasználók egész Európában egyetlen megállapodás alapján tölthetnek, így nincs szükség külön szerződésekre és fizetési megoldásokra sem, hiszen a rendszer a havi felhasználásról egyetlen számlát állít ki az ügyfélnek. Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta: “A töltés nehézkessége ma még sokakat távol tart az elektromos autózástól. A folyamatok és a használat leegyszerűsítésével a Kia a korábbinál jóval szélesebb vevőkör számára teszi lehetővé a villanyautózást.”

KiaChargeAz akkumulátortechnológiák fejlődésével az elektromos autók hatótávja évről évre növekszik. A Kia e-Niro 64 kWh-s csomagjával akár 455 km megtételére is képes egyetlen feltöltéssel, így az emissziómentes autózás már hosszabb távokon is stílusos és vonzó alternatíva lehet.
Már a közeli jövőben egyre többen váltanak majd a belső égésű autózásról elektromosra, amelynek hatására az utcai töltőhálózatok iránti igény (a McKinsey 2018. augusztusi tanulmánya szerint) közel 35%-kal növekszik majd a következő tíz évben.