Kezdőlap Hírek Dizájn Parkdizájn

Parkdizájn

1533
0

Lacime Architects készítette a Vanke Emerald Park dizájnját, amely a Chongqing Central Parkhoz közel helyezkedik el Kínában. A koncepció egy hatalmas középületet eredményezett, miközben az építészeti megjelenése látványosan újraértelmezi a hagyományos kínai tér értelmezést a kortárs építészeti nyelv segítségével.

Vanke Emerald Park Kínában

Egészében a Lacime által kialakított elrendezés a kínai hagyományokat követi azáltal, hogy egy szimmetriatengely körül rendezi el az előteret, a kertet és a több udvart. A falak, az oszlopok és a párkányok egy hatalmas külső udvart hoznak létre, és különböző méretben keretezik a kinti tájat. Az előtér egy kétemeletes kiállítótérnek ad otthont, amely három kiállítótérből áll.

Vanke Emerald Park Kínában
A hatalmas külső udvart alakítottak ki a tér közepén, amelynek centrumában három óriási fenyőfa áll. Ez a külső rész kiváló helyet teremt a szocializációra és a kikapcsolódásra. A hatalmas függő párkány keretezi a kilátást a belső térben tartózkodók előtt, míg a veranda a bent természetes meghosszabbításának tűnik a kintre, az épülettől a tájuk az üvegen keresztül.

Vanke Emerald Park Kínában
A főépületet három oldalról víz veszi körbe. A külső keret oszlopai a vízbe merülnek; a víz feletti részüket kívülről alumínium lemezekkel van díszítve, míg a víz alatt rozsdamentes acéllemez borítja őket.

Vanke Emerald Park Kínában

Mivel a hullámok változnak, a rozsdamentes acéllemezek visszatükrözik a fényt az épületre. Összességében a Lacime egy olyan épületet hozott létre, amely a belső és külső tereket ötvözik egy egységes épület kialakításáért.

Vanke Emerald Park Kínában