Kezdőlap Hírek Green Man Tesla – a B terv

Tesla – a B terv

941
0
Tesla B

A Kendall Toerner által kidolgozott Tesla Model B terve a cég kifinomult hozzállást emeli be a kerékpárok világába.

A B modell egyfajta hidat képez a hagyományos kerékpárok és a közúti járművek között, kialakítása pedig az autókhoz hasonlóan biztonságosabb, hatékonyabb és kevésbé energiaigényes.

Tesla BA B modell letisztult váza elől, oldalt és hátul is érzékelőkkel van felszerelve, illetve LiDAR érzékelőkkel is el van látva, amelyek a környéket pásztázva védőbuborékot hoznak létre a jármű körül, figyelmeztetve a vezetőt minden akadályra.

Tesla BA kerekek egyenként saját különálló motorral érkeznek, amelyek a B modell kettős hajtású rendszerét alkotják. A kerekeken lévő küllõket lengéscsillapítók váltják fel, amelyek segítenek megteremteni a könnyed gurulás élményét.

Tesla BAz E-bicikli váza magába foglalja a kihajtható lábtartókat és a kormányt is. A kormány nem önállóan forog, hanem inkább úgy fogalmazhatunk, hogy érzékeli az erőhatást, lehetővé téve a fordulást, akkor, ha egészen egyszerűen csak nagyobb erőt fejtünk ki egyik oldalra. Az első kerék önállóan forog, a fogantyú erőbevitele alapján. A B modell saját „automata pilóta” funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a kerékpár saját mesterséges intelligenciája számára, hogy átvegye az irányítást, és a keretén található érzékelőket egyfajta szemként használja a kerékpár biztonságos manőverezéséhez.

Tesla BA becsúsztatható műszerfal egy síkban helyezkedik el a kerékpár vázával, így a vezető egyszerre láthatja a kerékpár statisztikai adatait, valamint beállíthatja a navigációt saját maga, vagy a Tesla autopilot számára. A B modell egy rohamosztagos színkombinációt van díszítve, azaz alapjában véve fehér, fekete díszítéssel kiegészítve.

Tesla BA Dual Drive Motor-ok – azaz két független motor lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a kellő meghajtőerő okán „felhajtson” bármely dombra vagy kiutat találhasson az esetlegesen felmerülő veszélyes helyzetekből. A kerékpár teljes önállósággal rendelkezik, hogy szükség esetén bármilyen problémás helyzetből kijuttassa a felhasználót, vagy éppen könnyedén elvigye kiválasztott úticéljához.

Az integrált kijelző megkönnyíti a kerékpár navigálását, irányítását és a felhasználó igényeinek testreszabását. Az erőhatásokra érzékeny statikus kormány, és a lábtartók a vázból hajtogathatóak ki.