Kezdőlap Hírek Autók Repülne a Toyota is

Repülne a Toyota is

1097
0
Toyota eVTOL

A Toyota a gyártásban, a minőségbiztosításban és a költségek ellenőrzésében szerzett tapasztalatával támogatja a Joby Aviation áttörésnek számító eVTOL légi járművének fejlesztését és előállítását.

A világ leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát részben vagy teljesen elektromos meghajtások, az önvezető technológiák, valamint a robotika és mesterséges intelligencia területén is vezető fejlesztőnek számító, és saját repülő autó fejlesztési projektet is jegyző Toyota 394 millió dollárral, fő befektetőként finanszírozza a Joby C sorozatát.

Toyota eVTOL

A vállalat együttműködésbe kezdett a Joby Aviation (Joby) légi közlekedési eszközöket előállító céggel, amely teljesen elektromos, függőlegesen felszálló és landoló (eVTOL) légi eszközök fejlesztésével és kereskedelmével foglalkozik. Ezek a járművek lehetővé teszik a gyors, csendes és kedvező árú légi szállítás széles körű elterjedését. Az együttműködés jól mutatja, hogy a Toyota felismerte a városi légi mobilitásban rejlő hosszú távú lehetőségeket, amelyekkel választ lehet adni a társadalom növekedő igényeire. Szintén fontos szempont a Toyota számára, hogy a Joby az iparágban vezető szerepet tölt be, valamint biztonságos és megfizethető légi közlekedési lehetőséget teremt mindenki számára.

Toyota eVTOL
A Joby C sorozat 590 millió dolláros finanszírozásának fő befektetőjeként a Toyota továbbra is támogatja az olyan fejlődő technológiákat, amelyek mindenki számára lehetővé teszik a mobilitást. Amellett, hogy 394 millió dollárt fektet be a Jobyba, a Toyota a gyártásban, a minőségbiztosításban és a költségek ellenőrzésében szerzett tapasztalatával is támogatja a Joby Aviation áttörésnek számító eVTOL légi járművének fejlesztését és előállítását. A Joby kialakítása kitűnően szolgálja a fejlődő légi közlekedési piac igényeit, ahol a városi központok közt ingázó és utazó ügyfelek napi szinten tudják kihasználni a légi közlekedés előnyeit. A prototípus légi járműről és a gyártási tervekről a Toyota egy későbbi időpontban közöl információkat.