Kezdőlap Hírek Hajók Alexis a sarkkutató szuperjacht

Alexis a sarkkutató szuperjacht

1020
0

A 120 méteres Alexis a Goliath sarkkutató-sorozat része. A jacht nemcsak mindenhova el tud jutni, de a legnagyobb luxust is kínálja mellé.

Alexis expedíciós jacht

A Goliath sorozat alkotója, Steve Kozloff nemrég rántotta le a leplet a csapat legelképesztőbb tagjáról. Az Alexis egyszerre kecses és tartalmas, mind a hat fedélzetén. A 120 méteres behemót pont úgy néz ki, mint a legmenőbb felfedezőjacht, amit arra terveztek, hogy a világ legeldugottabb pontjaira is képes legyen elhajózni.

Alexis expedíciós jacht
A kaliforniai Kozloff rengeteg luxuselemmel látta el a polar-class tanúsítvánnyal rendelkező hajót. Ezek között található egy úszómedence az orrnál, valamint a tatnál egy privát a tulajdonos részére. Az Alexis ezen kívül nemcsak egy engedélyezett helikopterleszállóval büszkélkedhet, hanem egy 300 négyzetméteres hangárral is, ahol négy kisebb helikopter kényelmesen elfér.

Alexis expedíciós jacht

Kozloff úgy tervezte meg a helikopterleszállót, hogy bármilyen időjárási viszonyok között biztonságosan fel tudjanak szállni a helikopterek. Mivel a négy gépezet mind különböző típusú, a hajó igazi felfedezőközponttá válik, hiszen olyan úti célokat is elérhetünk így, amiket egyébként nehéz megközelíteni.

Alexis expedíciós jacht
Kozloff körültekintésének köszönhetően az Alexis olyan részletekkel van tele, amelyektől a hajó sokkal több, mint egy felfedezőjacht. A két medencét például behúzható medenceborítók takarják, így soha nem kell leereszteni belőlük a vizet.

Alexis expedíciós jacht
A korlátok és ajtók fűtöttek, ami óriási segítség az eljegesedés ellen. A hajó még jégtörőként is megállja a helyét. Az Alexis egy garázzsal is rendelkezik, ahol két tengeralattjáró és több kísérőhajó is elfér. A mentőcsónakokat pedig bármilyen időben gond nélkül le tudják ereszteni.
A jacht belsejében három VIP kabint alakítottak ki, valamint 20 vendég számára elég hely van a kabinokban. A belső tereket úgy tervezték meg, hogy a szintek teljesen átjárhatók legyenek, a felső fedélzeten pedig létrehoztak egy bárt, ahonnan az emberek gyönyörködhetnek az éjjeli égboltban.

Alexis expedíciós jacht
Ha az Alexis elkészül, biztosan megkapja a valaha épült leglenyűgözőbb felfedezőjacht címét, hiszen ez a hajó bárhova képes eljutni, és semmilyen luxust nem kell hozzá nélkülözni.