Kezdőlap Hírek Építészet “Tájképház”

“Tájképház”

1595
0

A House 28 épülete a brazíliai Cerrado Biome sivatagi tájképének meghosszabbítása. A család, amely nyugalmat és a természethez való kapcsolódást keresve bízta meg Samuel Lamas, hogy megtervezze ezt a városi menedéket, amely mindössze 10 percre található Brazília nemzeti kongresszusától.

Tájképház

A 7000 négyzetméteres birtok lehetővé tette, hogy 850 négyzetméternyi felületet építsenek be. A kertek áthatolnak a hatalmas fa és üveg ablakokon, így összekötve az élményt a házzal.

Tájképház
A házban sétálva számos perspektívát tárul fel – a szobák különböző magasságúak, ami megerősítse a térbeli hierarchiát. Habarccsal borított széles falak határozzák meg a tereket, és a minden irányban elhelyezett nyitott utak integrálják az egyes tereket.

Tájképház

A hatalmas ablakok elsősorban kelet-nyugati tájolásúak, a falak pedig észak-dél – ennek az elrendezésnek köszönhetően természetes fény ömlik az egész házba napfelkeltekor és napnyugtakor.

 

A különálló hálószobák keletre néznek, ezzel biztosítva a magányt a család tagjai számára – mind a három lakosztályhoz tartozik balkon, és egy fémrács a kúszónövények számára.

Tájképház

A nyitott ablakok ülésként szolgálnak akár a hálószobában, akár a balkonon tartózkodók számára.

Tájképház
A táj színei az anyagválasztásban is visszaköszönnek: a csempe padló és a falak színe megegyezik a vöröses brazil föld. Az ablakok keretei és a fa keretek felerősítik az összetartozás érzését. A fém tetőszerkezet is a növényzetet utánozza.

Tájképház

Tájképház

Tájképház

Tájképház

Tájképház