Kezdőlap Kiemelt TAG Heuer Carrera 160 Years Silver

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver

1467
0
TAG Heuer Carrera 160 Years Silver

A különleges évforduló alkalmával a svájci luxusóra készítő cég piacra dobta a TAG Heuer Carrera 160 Years Silver limitált kiadású karórát, amelyet az 1960-as évek ihlettek, ugyanakkor a XXI. századi órakészítés innovációit is tartalmazza.

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver

A TAG Heuer – akkori nevén Heuer – céget Edouard Heuer alapította 1860-ban a svájci Saint-Imierben. Az elmúlt 160 évben sok minden változott, de a márka fejlesztésekre és újításokra vonatkozó elkötelezettsége, amelynek köszönhetően a legmodernebb órakészítési eljárásokat alkalmazzák, állandó maradt. Ebben az éven a TAG Heuer Carrera vonal különös figyelmet kap. Ebbe a csoportba tartoznak a márka legelegánsabb kronográfjai: ikonikus órák, amelyeket majdnem 60 évvel ezelőtt mutattak be, és amelyek őrzik a márka versenyzéshez fűződő örökségét, tükrözik vakmerő szellemiségét.

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver

Megnyitva az elismeréssel és ünnepléssel teli évet, a TAG Heuer bemutatja a TAG Heuer Carrera 160 Years Silver limitált kiadású órát, amelyből csupán 1860 darab készül. A vásárlók számára 2020 júniusától lesz elérhető.

Ünnep a TAG Heuer Carrera 160 Years Silver limitált kiadású órákkal

Jack Heuer vezérigazgató 1962-ben hallotta a legendás Carrera Panamericana történetét, amely a világ egyik legalattomosabb országúti versenye.

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver

A „carrera” szó, amely spanyolul mindenféle utat, versenyt jelent, megragadta a figyelmét: azonnal tudta, hogy ez lesz az új óra tökéletes neve. A következő évben hagyta el a gyárat az első Heuer Carrera kronográf.
A modern és letisztult kialakítást kedvelő Jack Heuer a Heuer Carrera kronográfot finomnak és arányos kialakításúnak álmodta meg. Ez fontos a sofőrök számára, akiknek az adrenalinnal fűtött versenyek közben is egy szempillantás alatt le kell olvasniuk az órát. A híres monokróm ezüst számlappal rendelkező 1964-es modell a három számlálóval és az ezüstszínű számlappal remek választás a márka 160. évfordulójának megünneplésére. A gyakran „2447S” néven emlegetett modell több XXI. századi újítással kerül ismét forgalomba.

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver
Az új, rozsdamentes acél kronográf elődje számos elemét megjeleníti, úgymint az időtlen, elegáns számlap, a polírozott tok és nyomógombok. A forma minimálisan változott, és az óra az eredeti 36 mm-es méret helyett 39 mm-es. Az állandó másodpercjelző 9 óra helyett 6 óránál található, az 1963-as Valjoux 72 és a mai Heuer 02 szerkezet különbségeiből adódóan. Az eredetihez képest más a központi óra- és percmutatók alakja, amelyek ma már metszettek és bézs SuperLuminova® bevonattal rendelkeznek. A számlapon az ikonikus Carrera név és a HEUER pajzs látható, amelyet domború zafírkristály véd, retro megjelenést kölcsönözve az órának, így utalva vissza az eredeti Heuer Carrera modellre.

Az óra fekete aligátorbőr szíjjal, 1860 darabos limitált kiadásban kerül forgalomba, utalva a Heuer cég megalapításának évére. A tok hátlapján a „One of 1860” (Egy az 1860-ból) és a „LIMITED EDITION” (limitált kiadás) gravírozás látható. Az újragondolt rezgősúlyt, amely a letekerhető zafírkristályon keresztül látható, lakkozott gravírozás díszíti, jelezve a limitált kiadást. A modell emellett különleges csomagolást is kap.