Kezdőlap Kiemelt A repülő tourbillon

A repülő tourbillon

1296
0
Bovet

A svájci luxus óragyártó Bovet új, rendkívüli, korlátozott példányszámú alkotással igyekszik becserkészni minket, és jobb ha mindannyian felkészülünk arra, hogy igencsak nehezünkre esik majd az ellenállás.

Miután megkapta a „Mechanical Exception” díjat a 2020-as GPHG-Díjátadón a „Bovet Récital 26 Brainstorm Chapter Two” órájuknak köszönhetően és a merész, kétoldalas repülő tourbillon szerkezetes időmérőjük jóvoltából, a gyártó most még egy lépéssel tovább ment az eredeti modellhez képest és piacra dobta a címben szerelő, egyszerűen mesés órát: a Bovet Récital 26 Brainstorm 2nd Chapter Sunshine Collection-t.

BovetA Brainstorm sorozat második fejezetének korábbi verzióiból átvitt, 47,8 milliméteres lejtős zafír ház alkalmazásával ez a gyönyörű óra lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legteljesebb mértékben belepillanthassunk a bonyolult belső mozgásába, kellően elmerülhessünk igézően elegáns és lenyűgözően precíz belső világában.

BovetA számlap egyből megragadja a figyelmünket és hangulatával elvarázsolja a szemünket, az élénk sárga gömbnek is köszönhetően, amely az alatta zajló mozgás felett lebeg. BovetKözben a nyomtatott számlap és az ívelt ásó formájú mutatók letisztult fekete színben pompáznak az nagyszerű vizuális kontraszt érdekében, amelyet a sárga színnel hoznak létre, ami nem csupán a számlapon, de az alsóbb tárcsákon is helyet kapott. Valamely oknál fogva engem arra az aranyosan szemrevaló, de mégiscsak gyilkos amazonasi békára emlékeztet

BovetEz a természetében szabad szellemű, tervezését és megjelenését tekintve pedig fényűző óra finoman szólva is kitűnő. A beépített, 17DM06-DT kézi tekercselésű repülő turbillon mozgás jóvoltából, számtalanszor rá fogunk pillantani az órára, amelynek segítségével mindenhova időben érkezhetünk – valamint hozzá kell tennünk, hogy a fent említett technológiához semmilyen módon vagy formában nem nyúltak hozzá, mivel a tökéletességet nem igényel módosítást. Az energiatartaléka pedig körülbelül öt napira elég, amely több mint elegendő.
Ez a vadonatúj Bovet kollekció csak hét exkluzív darabot tartalmaz, amelyeknek mindegyik 394 500 dollárba, azaz mindössze 112 570 000 Ft kerül.