Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Új Nespresso barista crations

Új Nespresso barista crations

1422
0

Tudta, hogy a világ kávéfogyasztóinak háromnegyede tejjel issza a kávéját? A legjobb baristákhoz hasonlóan a Nespresso-t is évek óta foglalkoztatja, hogy mi az az ideális ízvilág, testesség, keserűség, savasság és aroma, amit a tejes kávéreceptek kedvelői keresnek.

Nespresso BARISTA CREATIONS

Az új BARISTA CREATIONS kapszulakollekciót kifejezetten a tejjel készülő kávékhoz fejlesztették ki, így legyen szó akár egy édeskés, krémes cappuccinóról, esetleg egy rövid, intenzív cortadóról, a BARISTA CREATIONS kávékapszulák között mindenki megtalálja a kedvenc tejes receptjével tökéletesen harmonizáló őrleményt.

Nespresso BARISTA CREATIONS
A baristák hozzáértése és kreativitása, valamint a tej mesteri adagolása tökéletes harmóniát teremt a kávé összetett ízvilágával ígytéve egyedivé a kávézók klasszikus receptjeit.A Nespresso ezt a szakértelmet szerette volna megosztani az otthoni kávézás szerelmeseivel is.Ehhez acég a kávégyártás eddig ismeretlen, új szemléletét alakította ki. A tejes receptek elkészítéséhez tökéletes kávéőrlemények kifejlesztéséhez a legkülönbözőbb területek szakértői hat évenát tanulmányozták a kávé és a tej optimális kölcsönhatásához szükséges feltételeket és a világkülönböző tájairól származó kávéfajtájkat.

Nespresso BARISTA CREATIONS

“A kávé és a tej tökéletes harmóniáját kerestük, és munkánkhoz a profi baristák tudásából merítettünk ihletet.” – mondta el Karsten Ranitzsch, a Nespresso vezető kávé szakértője. „Az elmúlt években rengeteg vásárlónkat kérdeztük meg, és kicsit sem volt meglepő, amikor kiderült, hogy az emberek mennyire szeretik tejjel fogyasztani a kávéjukat, és ezt milyen sokféleképpen is teszik. A kávépörkölőkből, kávékóstolókból, élelmiszeripari szakértőkből és mérnökökből összeállított csapatunk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kávé és a tej interakcióinak megismerésével megalkossa a tejes receptekhez leginkább illő kávékeverékeket, és így vásárlóink a BARISTA CREATIONS kávékapszuláink segítségével otthonukban is elkészíthessék kedvenc kávéházi receptjüket.”

BARISTA CREATIONS: az új állandó kávékollekció

A NespressoB ARISTA CREATIONS őrleményei azok számára tökéletesek, akik a kávéjukat tejjel fogyasztják, ám mégis az ideális keserűséget, krémességet, testességet és karakteres ízvilágot keresik italukban. A termékcsalád 3 tagja segítségével bárki megtalálhatja a számára ideális kávét, amelynek tulajdonságai tökéletesen érvényesülnek tej hozzáadásával. Mindegyik őrleménnyel számtalan különbözőkávérecept készíthető el, a rövid és intenzív cortadotól, egy hosszabb, lágyabb latte-ig.

Nespresso BARISTA CREATIONS

A BARISTA CREATIONS sorozat tagjai:
– Chiaro(olaszul azt jelenti: “világos”): A brooklyni baristák által inspirált Chiaro a lágy és édeskés kávéreceptekhez készült. Kenyai és indonéziai Arabica kávék keveréke, melyek egy kifejezetten lágy pörkölést kaptak. Ennek köszönhetően, egy kis tej hozzáadásával karamellás és édes-kekszes ízjegyeket fedezhet fel.
– Scuro (olaszul azt jelenti: “sötét”):A melbourne-i baristák ihletésével született Scuro tökéletes harmóniát alkot a tej és a kávé pörkölt ízjegyei között. Kolumibiai és etiópiai Arabica kávék keveréke, mely tejjel elkészítve intenzív, pörkölt, mégis kiegyensúlyozott– vagyis tökéletes választás egy intenzív cappuccino elkészítéséhez.
– Corto(olaszul azt jelenti: “rövid”): A spanyol baristák ihletteCorto erőteljes íze és sűrű, szirupos textúrája kiváló választás azokhoz a receptekhez, amelyekhez csak egy kevés tejre van szükség. Sötét pörkölésű afrikai Arabica és Robusta kávék keveréke, melynek mélysötét színe, fűszeres aromája, intenzív pörköltsége és füstössége remekül érvényesül a tejjel. Ideális egy hagyományos spanyol cortado recepthez.

Az új sorozat tagjait természetesen bármikor fogyaszthatja kedvenc növényi alapú tejével is; ehhez a főként a zabtejet, vagy a szójatejet ajánljuk