Kezdőlap Hírek Építészet A világ első dinamikus hídja és autonóm hajói Amszterdamban

A világ első dinamikus hídja és autonóm hajói Amszterdamban

878
0

A MIT Senseable City Lab kutatói által az amszterdami Advanced Metropolitan Solutions Intézettel együttműködésben kifejlesztett roundAround projekt alapvetően egy, Roboats nevű autonóm hajókból álló mozgó híd.

roundArdound

A legkevésbé sem tradicionális, körkörös megoldás a Marineterrein és az amszterdami városközpont közötti vízi utat köti össze, lehetővé téve az emberek és áruk gyorsabb szállítását.

roundArdound
A roundAround koncepciójának központi eleme az autonóm hajók használata, ezek a Roboat projekt prototípusai, amelyeket emberek és áruk szállítására fejlesztettek ki. A Roboat intelligens és autonóm rendszere lehetővé teszi a hajók közötti kölcsönös kommunikációt az ütközések elkerülése érdekében.

roundArdound

A lézeres szkennelési technológián keresztül pedig képesek felismerni az akadályokat és aszerint megváltoztatni az útvonalukat. Az elektromos hajtású hajók egész évben működőképesek, lehetővé téve a közlekedést és áruk szállítását. A találmány előtt több, mint 10 percig is eltarthatott az egyik oldalról a másikra való séta, amit a robotizált hajók 2 percre csökkentenének.

roundArdound
A roundAround miatt létrehozott partok közti biztonságos kapcsolat nyilvános teret képezhet közvetlenül a vizek mellett, az utcaszint és a hajók között. A RoundAround egy ideiglenes infrastrukturális rendszer, melynek formatervezése és a technológiai innovációja révén, a telepítése kevesebb követelményt és korlátozást igényel, mint a hagyományos hajóval történő személyszállítás kialakítása.