Kezdőlap Hírek Építészet Villa Neo, egy igazán különleges luxusotthon Hamburgban

Villa Neo, egy igazán különleges luxusotthon Hamburgban

1381
0

A Hamburgban található modern ház a Querkopf Architekten tervezőasztalán született meg. A luxusvilla minden hagyománnyal szakít és olyan kontrasztot teremt az azt körülvevő természettel, amire még nem láttunk példát.

Villa Neo

A ház olyan, mint egy művészi installáció egy pódiumon egyensúlyozva, amely egyúttal a mélygarázs fölött helyezkedik el. Az inspirációt a közeli erdő biztosította az épülethez. A ház L-alakú, alkalmazkodva a dombhoz, amelyre épült. Ez a forma ráadásul védelmet is nyújt a külső terasz és úszómedence számára.

Villa Neo
A kis bejáraton keresztül juthatunk be az udvarra, azonban az utcáról csak a betonfelületek láthatók, így az arra sétálók nem tudnak leskelődni a belső tér felé.

Villa Neo

A földszint teljesen elzárt az utcafront elől, csupán az erdő felé nyílnak ablakok. Az elhelyezkedésnek köszönhetően azonban rengeteg fény árad be a szobákba így is. A felső szint az alsó szint kontrasztjaként jelenik meg.

Villa Neo
A hatalmas üvegfelületek körbeölelik a megcsavart betonszerkezetet, viszont a kialakítás során nagyon odafigyeltek a tulajdonosok privát szférájának védelmére is.

Villa Neo

A hálószobából közvetlenül az erdőre láthatunk rá, az acélvonulatok pedig a különböző szinteket kapcsolják össze. Ez az építészek víziója egy minimalista, modern villáról, amely átalakítja a modern szabályokat és a természettel való együttélést helyezi előtérbe.

Villa Neo

Villa Neo

Villa Neo

Villa Neo

Villa Neo