Kezdőlap Hírek Építészet Vízalatti luxus

Vízalatti luxus

985
0
Shaun Killa

A Shaun Killa vezetésével működő építészeti cég, a Killa design, víz- és szárazföldi villák sorozatát tervezte a szaúdi arábiai Vörös-tengerre.

Shaun Killa Az ambiciózus fejlesztés, amely arra törekszik, hogy a világ leglátogatottabb fenntartható luxus turisztikai célpontja legyen, és egyéb meglepetéseket is tartogat: egy delfin alakú csomópontot, amelyet korallvirágoknak is neveznek és pár egyedi szállodát is. 2022-re készül el, a projekt első szakasza körülbelül 100 víz alatti és szárazföldi villát foglal magában, amelyet a Kengo Kuma tervezett.
Shaun Killa A Sheybarah-szigethez kapcsolódó Killa Design víz alatti villáinak kör alakú kialakítását a szomszédos korallzátonyok ihlették. „A kör egységet, integrációt és teljességet képvisel, a vendégeknek a befejezés, a magabiztosság és a harmónia érzetét kelti” – magyarázza a csapat.

Shaun Killa „Ezek a korall ihletésű villák, amelyek a víz felszínéből emelkednek ki, csiszolt acélból készülnek, amely tükrözi a vizet, az eget és a projekt legjobb részét – a zátonyt.”
Shaun Killa A szárazföldtől a legtávolabb eső Sheybarah szigete a Vörös-tenger szigetcsoportjának délkeleti részén található. Mivel a szigeten 30–40 méteres zátony található a strand közvetlen közelében, a csapat arra számít, hogy a helyszín nagy figyelmet fog vonzani és a vendégek fel szeretnék fedezni majd a szigetet körülvevő érintetlen vizeket.

Shaun Killa A szárazföldi villákat – amelyeket szintén Shaun Killa cége tervezett – a homokdűnék ihlették, különálló egységekként a privát szféra előteremtése érdekében.

Shaun Killa

Shaun Killa