Kezdőlap Hírek 100,000 dolláros Space Jam tourbillon

100,000 dolláros Space Jam tourbillon

803
0
Space Jam tourbillon

A divatos karórákról híres svájci csapat egy olyan, számos komplikációval ellátott tourbillonnal állt elő, mely egyszerre idéz elő nosztalgiát a Bolondos Dallamok iránt, utal a kosárlabda világára, és bizonyítja a technológiában rejlő erőt.


A limitált szériás karóra 45 mm-es titánium tokkal és zafír-kristály üveggel rendelkezik és megannyi Space Jam-motívum és bonyolult mechanikai szerkezet díszíti. Nem kevesebb, mint 281 darab kézzel készített alkatrészből áll, amitől még a Prérifarkas is elájulna.
Space Jam tourbillonAz óra közepén lévő skeleton tourbillon szerkezet egy kosárlabdára hasonlít és kiemeli a belsejében működő szabályozót. Ezt a mozdulatlan, kék órakerék ellensúlyozza, melyen Tapsi Hapsitól kezdve Marvinig a Bolondos Dallamok teljes szereplőbrigádja ott díszeleg. A mutatók a szélső óramutató szerkezethez vannak rögzítve, amely körbe-körbe forog a tourbillon körül.
Space Jam tourbillonA saját gyártású 3 Hz-es manuális KS7000 kaliber működése ötnapos járástartalékot biztosít egyetlen nagyméretű órarugónak köszönhetően. A szerkezet működését az óra hátlapján lévő nyíláson bepillantva követhetjük. Az órát egy gomb és a D-gyűrűs korona segítségével lehet beállítani és felhúzni.
Space Jam tourbillonAz órához különböző szíjak készültek, választhatunk például mélykék borjúbőr szíjat vagy narancssárga műanyagot is, amelynek olyan színe és anyaga van, mint egy kosárlabdának. A szíjrendszernek köszönhetően ezeket gyorsan és könnyedén cserélgethetjük.
Space Jam tourbillonÉs ez még nem minden: a Space Jam tourbillon egy bemutató dobozban van elhelyezve, amely egy kosárlabda kinetikus vázának tűnik. Az alumíniumból és tölgyfából készült labda különleges óratartóként is funkciónál, egyetlen csavarással kinyílik, és egy, a Bolondos Dallamok csapatával díszített talapzaton áll.
Space Jam tourbillonNem ez az első film témájú karóra-csoda a Kross Desingtól: idén már bemutattak egy Star Wars-órát is, a 150,000 dolláros Death Star tourbillont.
Sajnos, ahogy az utóbbit, a Space Jam 10 darabos limitált kollekcióját is igen húzós áron kínálják: egy darab 100 000 dollár. Ez van, srácok.