Kezdőlap Hírek Autók A BMW “első” elektromos autója

A BMW “első” elektromos autója

767
0
BMW 02 Reminiscence Concept

David Obendorfer dizájner tovább építi koncepció autóból álló portfólióját, most pedig legutóbbi munkáját osztja meg a nagyközönséggel, a BMW 02 Reminiscence Concept. A dizájn az 1602 elektro-antrieb modell előtt tiszteleg, mely a luxus német autógyár első nulla károsanyag kibocsátású projektje.

BMW 02 Reminiscence ConceptA BMW 1602-ről mintázva – mely 1966-ban mutatkozott be a Genfi Autókiállításon – a BMW 1602 elektro-antrieb először Münchenben lépett a közönség elé az 1972-es Olimpián.

BMW 02 Reminiscence ConceptAz autó, mely kiköpött mása elődjének, egy fontos különbséggel bírt, a belsőégésű motort akkumulátorra cserélték.

BMW 02 Reminiscence ConceptAnnak ellenére, hogy nem fogják gyártani, a két prototípust arra használták az Olimpia során, hogy a VIP vendégeket fuvarozzák vagy a maratonon és egyéb hosszú távú versenyeken támogatást nyújtson.

BMW 02 Reminiscence ConceptEhhez a projekthez David Obendorfer az 1602 elektro-antrieb teljesen elektromos változatát képzelte el, mely a klasszikus dizájnt a 21. századivá teszi. A jármű méretei nagyjából megegyeznek a meglévő kupéval, 4510mm/1805mm/1400mm/2730mm mint hossz/szélesség/magasság/tengelytáv.

BMW 02 Reminiscence ConceptObendorfer azt nyilatkozta: “Célom, hogy a 02-series dizájnjának karakterisztikáját bármi áron is megmutassam, de inkább építek egy tiszteletteljes újraértelmezést és mindenek felett egyszerűen.

BMW 02 Reminiscence ConceptMind a külső és a belső dizájn távol próbál maradni a komplikált felületektől és vonalaktól, lágyan felfedezve a három dimenziót és emellett a nulla károsanyag kibocsátást is megvalósítva.”

BMW 02 Reminiscence Concept