Kezdőlap Hírek Hajók A hajók cápája

A hajók cápája

1007
0
Prodigium

Úgy tűnik, hogy A cápa hamarosan versenyezhet a tengerek királya címért. A Lazzarini Design Studio most bemutatott egy fenyegető új megayacht-koncepciót, amelynek felső fedélzete óriási cápára hasonlít.

ProdigiumAz 501 lábas nagyjából 20-szor akkora, mint Spielberg híres Nagy fehérje, és az egyik legnagyobb hajó lenne, ha megvalósulna.

ProdigiumA projekt Prodigium néven fut, ami latinul csodálatos vagy természetellenes dolgot jelent. Hm, találó! Valójában az ókori római építészet ihlette, amely megmagyarázza monolitikus léptékét.

ProdigiumA Prodigium nem kevesebb, mint hat különböző fedélzettel rendelkezik. A felső szintet kifejezetten cápaszerűre csinálták, ez foglalja magába a fő lakóterületet.

ProdigiumÍgy van, a fenevad hasában fog pihenni! Az edény szénszálból és alumíniumból kovácsolt, hegyes orrú, szürke színű és átlós vonalakkal rendelkezik, amelyek a fogakra emlékeztetnek.

ProdigiumAz alábbi fedélzeten a főbejáratot két impozáns római oszlop díszíti, amelyek a felső szerkezet alátámasztására is szolgálnak. A kiterjedt belső tér tágas társalgókat, étkezőt és konyhát kínál, valamint kabinokat 44 vendég, 18 személyzet és 12 személyzet számára.

ProdigiumKívül a Prodigium három nagyméretű medencével rendelkezik, ahol a fedélzeten tartózkodók úszhatnak és relaxálhatnak cápák nélkül. Medencék minden fedélzet hátsó részén találhatók. Egy kis extra látványosságként a felső fedélzet medencéjében található egy vízesés, amely az alatta lévő víztömegbe folyik.

ProdigiumMéretét tekintve Prodigiumnak bőven van hely játékok számára is. A hajó összesen nyolc jetskit tud szállítani két garázsban és az alsó fedélzet hátsó részén van egy privát kikötő, ahol akár 98 méteres hajók is kiköthetnek. Emellett daruval van felszerelve, hogy a csónakjait vízre juttassa. Legfelül három helikopter fér el, mindegyik saját hangárral.

ProdigiumHa az energiáról van szó, a Prodigium a tiszta, zöld energiát biztosító napelemekkel van felszerelve a felső szinten. Hibrid hajtóművel is rendelkezik, amely 22 csomós utazási sebességet ad. Akár szándékosan, akár nem, ez a hajót egyenértékűvé teszi egy nagy fehérrel, amelynek becsült csúcssebessége 25 mph.

Ez a második zoomorf tengeri tervezés, amelyet a Lazzarininál láthattunk. Ez év elején az olasz stúdió egy 450 méteres hattyú alakú megayacht-koncepciót tárt elénk, ami jó néhány tollat felborzolt. Legközelebb kérhetünk gyilkos bálnát?