Kezdőlap Hírek Autók A villám újra lecsap!

A villám újra lecsap!

781
0
Lego Technik

A LEGO Csoport bemutatta autógyűjteményének legújabb, irigylésre méltó darabját, a Lamborghini Sián FKP 37 modell életnagyságú mását, ami több mint 400 000 LEGO® Technic™ elemből épült. Az Automobili Lamborghinivel való együttműködés ismét bizonyítja, hogy a Technic™ elemekből bármit megépíthetsz, amit csak elképzelsz.


A tavaly bemutatott 1:8 méretarányú LEGO® Technic™ Lamborghini Sián FKP 37 után ez az életnagyságú, szemet gyönyörködtető modell még részletesebben eleveníti meg a limitált kiadású olasz sportkocsit. Több mint 154 különböző típusú LEGO elemet használtak, mert szerettek volna biztosra menni, hogy a modell a legapróbb részletekig visszaadja a Lamborghini Sián futurisztikus eleganciáját és összetéveszthetetlen sziluettjét.

Lego TechnikTények és részletek:

– Több mint 400 000 LEGO® Technic™ elemből épült
– 154 különböző LEGO Technic elemet használtak fel, mely közül 20 darabot kifejezetten ehhez a modellhez készítettek
– Súlya: 2200 kg
– 8600 órányi fejlesztést és építést vett igénybe:
– 5370 óra fejlesztés
– 3290 óra kivitelezés
– A csehországi Kladno csapatának – 15 designer, mérnök és technikus – lehengerlő munkája
– Egy igazi másolat:
– Az építmény méretarányai megegyeznek az eredeti modellével: 4980 mm hosszú, 2101 mm széles és 1133 mm magas
– Működő LEGO Technic elemekből álló elülső és hátsó fények
– A legelső modell, mely a Lamborghini hivatalos festőműhelyében különleges, ecsettel készített hatású festékborítást kapott.

Lego TechnikMinden szempontból szemet gyönyörködtető

Egy ilyen szuperautó megérdemli a rivaldafényt… Alábbi eredményeink az autó futurista designja előtt tisztelegnek:
– Az első LEGO modell, mely a Lamborghini hivatalos festőműhelyében különleges, ecsettel készített hatású festékborítást kapott.
– Az első olyan életnagyságú modell, melynek ikonikus vonalai megvilágítást is kaptak, ezáltal tisztelegve – a sportautók szerelmesei által világszerte csodált – eredeti autó jövőbe mutató designja és futurisztikus formái előtt.
– Az első alkalom, hogy hexagonális formát alkalmaztak az építmény karosszériájának kialakítására, a Lamborghini Sián FKP 37 tiszteletére, amelyet jelentősen inspirált ez a forma.

Úttörő design

A két vállalat második közös munkáját designerek, mérnökök és technikusok segítették, így jött létre a Lamborghini Sián FKP 37 modell milliméterre pontos mása. Az arányokhoz hűen felépített külső vázat tekervényes hexagonális LEGO Technic elemek borítják, kialakítva a modell energikus küllemét. A design tisztelettel adózik az Automobili Lamborghini tervezési nyelvében szerves szerepet játszó hatszögletű design elemnek, amely az olasz szupersportkocsi ikonikus hexagonális hátsó lámpáit és kipufogóját idézi meg.
Lego TechnikA Lamborghini Sián designjának másolata részletekben gazdag. A Sián szó egyébként száguldást, villámot jelent a bolognai dialektusban – a LEGO Csoport elektromérnökei ezért arra törekedtek, hogy a fények és a villámcsapás is visszatükröződjön a modell karosszériáján, ahogy az az igazi autó fényszórójának és hatszögletű hátsó lámpáinak be- és kikapcsolásakor történik. A részletek az autó belsejében is folytatódnak, méghozzá a kockákból megépített Lamborghini emblémával és olasz zászlóval ellátott kormánykeréken, valamint a LEGO elemekből álló műszerfalon és versenyüléseken.
Ez a LEGO Csoport legelső valósághű autómodellje, mely különleges UV festékborítást kapott, ezáltal biztosítva a modell hosszú élettartamát. Az 1:8 méretarányú LEGO Technic modellhez tökéletesen passzoló szín felvitelét az Automobili Lamborghini hivatalos festőműhelyében végezték, amely garantálta a szupersportautókhoz méltó kivitelezést. Az eredmény a 15 tagú csapat 8600 órányi fejlesztésének és fáradságos munkájának gyümölcse: egy hibátlan, az eredetivel könnyen összetéveszthető modell.

Lego TechnikÜlj Te is a volán mögé!

A lélegzetelállító 1:8 méretarányú modell bemutatóját követően, szupersportautóhoz méltóan, a valósághű LEGO Technic Lamborghini Sián FKP37 is megkapja a megérdemelt rivaldafényt.
A LEGO Csoport egy igazán egyedi virtuális bemutatóra hívja az érdeklődőket. A teljes LEGO modellt egy virtuális térben is megépítették, ezáltal világszerte lehetőséget adva a sportautó rajongóknak és a LEGO szerelmeseinek arra, hogy – teljes biztonságban – közelebbről is megismerkedhessenek vele.
Lego TechnikAz izgalmakkal és érzelmekkel teli élmény egy valóra vált álmot jelenthet az érdeklődők számára, akik betekintést nyerhetnek az 1:8 méretarányú autó kormánykereke mögé, mielőtt „átváltoznak” vele a ma leleplezett életnagyságú LEGO modellé.
Az élmény lehetőséget ad a nézőknek saját tempójukban felfedezni a páratlan design részleteit; ülhetnek a vezetőülésen, és meghallgathatják a modellt megalkotó Automobili Lamborghini és a LEGO Csoport tehetséges designereinek beszámolóját.