Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra Agyvérzésben elhunyt Gary Rhodes brit televíziós sztárséf

Agyvérzésben elhunyt Gary Rhodes brit televíziós sztárséf

1204
0

Ötvenkilenc éves korában meghalt Gary Rhodes brit sztárséf, aki megújította és a gasztronómia térképére helyezte a brit konyhát – adta hírül szerdán a BBC News.

Agyvérzésben elhunyt Gary Rhodes brit televíziós sztárséfCsaládjának közleménye szerint kedden érte a halál Dubajban, ahol 2010 óta élt és éttermeit vezette. Az 1960-ban Dél-Londonban született Rhodes az amszterdami Hiltonban kezdett séfként dolgozni, ahol megismerkedett az újkonyhával. Egy autóbaleset miatt agyműtétet kellett végezni rajta, talpra állása után visszatért Angliába.
Huszonhét évesen nyitotta meg a londoni Cityben első éttermét, amely alig egy éven belül Michelin-csillagot kapott, csakúgy, mint az egy évvel később megnyílt másik londoni étterme. Számos brit gasztronómiai műsort készített a BBC és más televíziók számára. 2010 óta Dubajban élt családjával, ahol két étterme is működik, és ahol a múlt héten újabb televíziós műsort forgatott.
A család első közleménye nem részletezte halálának okát, azóta viszont megerősítették a médiát, hogy Gary agya és koponyája közti vérzés okozta a halálát. A Rock Oyster Media cég közlése szerint az ITV brit kereskedelmi televíziónak készített új műsort, amikor hirtelen megbetegedett.

Agyvérzésben elhunyt Gary Rhodes brit televíziós sztárséfBrit sztárséfek egytől egyig elismeréssel adóztak Rhodesnak. “Egy fantasztikus séfet veszítettünk el személyében. Ő volt az a séf, aki a brit konyhát a térképre tette” – írta Twitter-üzenetében Gordon Ramsay. Jamie Oliver az Instagramon arról írt, hogy “Gary egy fantasztikus séf volt, a brit konyha páratlan nagykövete, aki óriási hatással volt rám, amikor ifjú séf voltam. Újragondolta a modern brit konyhát”. James Martin is megemlékezett arról, mekkora hatással volt életére és a brit gasztronómiára Rhodes munkássága. “Úriember és zseni volt” – írta.

Forrás: MTI