Kezdőlap Hírek Építészet Átalakul az Eiffel-torony parkja

Átalakul az Eiffel-torony parkja

1370
0

A brit tájépítész Gustafson Porter + Bowman iroda újratervezte a párizsi Eiffel-torony parkjait a 2024-es olimpiai játékokra készülve. A londoni stúdió terve a Koz Architects, Amanda Levete és Agence Ter munkáját legyőzve nyerte meg a projektet.

One Line project

A Gustafson Porter + Bowman terveinek célja megoldást kínálni a tömeg problémájára, és a szolgáltatások minőségének javítására a párizsi látványosságnál az olimpiai játékokra készülve, amit 2024-ben a francia fővárosban fognak megrendezni.
A One Line elnevezésű munkával a Gustafson Porter + Bowman víziója még több zöld felülettel kiegészíteni az ikonikus látványosságot mindkét oldalon.

One Line project
A One Line egy zöld korridort fog létrehozni a Place du Trocadéro-n található Palais de Chaillot és a Place Joffre-n álló École Militaire között. A Trocadéro-n lesz egy amfiteátrum, és több köztér lesz a Varsovie Fountains körül. A Pont d’Iéna-ból egy zöld híd lesz, a Mars mező pedig két új teret és megemelt gyepet kap.

One Line project
„Ez a két történelmi táj tipológiáját fogja egyesíteni: a hatalomra utaló széles utakkal ellátott klasszikus francia kereteket, és a festői francia, amelyek a művészi kísérletezés színhelyei” – mondta a Gustafson Porter + Bowman.

One Line project
„Ebben a városi tájban a kreatív kifejezés számára nyitva álló zöld utak és kertek lágyítják és keretezik a központi sétáló utakat.”
Új fákat is ültetnek meg a One Line parkjáva az Eiffel-torony körül, hogy növeljék a város biodiverzitását. A klímaváltozás elleni harc részeként Párizs a világ legfenntarthatóbb Olimpiáját akarja megrendezni.
A One Line projekt első fázisát 2023-ra tervezik befejezni, épp időben a 2024-es játékokra.