Kezdőlap Hírek Hajók Az Uber elindította tengerealattjáró szolgáltatását

Az Uber elindította tengerealattjáró szolgáltatását

969
0

A Nagy-korallzátony a bakancslistás desztinációk csúcsa. A több mint 2200 km hosszan elnyúló korallzátony az ausztráliai Queensland partjainál húzódik, és több mint 1600 halfajnak és 600 különböző korallnak ad otthont.

Uber

A luxus ingatlanokkal, például a nemrég felújított Daydream Island Restorttal és az újonnan nyílt Elysian Retreattel elsőosztályú búvár kalandban lehet része az idelátogatóknak, ráadásul egy idilli környezetben. Azok, akik a következő hetekben látogatnak el ide, még egy extra mód is a rendelkezésükre áll, hogy felfedezzék a természet csodáit.

Május végén Queensland önkormányzata és az Uber bejelentette az scUber indulását, amely a világ első tengeralattjáró megosztó szolgáltatása. A felhasználók az Uber appon keresztül foglalhatják le útjukat Gladstone-ból május 27-től vagy a Cairns-en június 9-től június 18-ig. A 3000 ausztrál dolláros (2060 amerikai dollár) élménybe beletartozik egy körutazás a Tesla-val: egy festői helikopter út a Heron-szigetről vagy a Quicksilver Cruises állóhajóról Port Douglas partjai mentén; majd az egy órás utazás következik a scUber tengeralattjáróban két fő számára.

Uber

A Stringray tengeralattjáró az Aquatica Submarines-től teljes egészében akkumulátorral működik, és a pilótán kívül két utas fér el benne. Míg a jármű akár 150 méter mélységbe is képes alámerülni, az Uber utasai mindössze a kapacitás egyötödéig fognak eljutni. Ebben a mélységben a búvárkodáshoz hasonló dolgokat lehet látni: teknősök, a cápák és ráják úszkálnak itt, de néhány izgalmasabb látnivaló is akad erre. Ráadásul az évnek ebben a szakában nagyobb esély van mantákat és csukabálnákat látni a Heron-sziget és Port Douglas környékén.

Uber

A scUber azonban nemcsak az egyedi élményről szól, és a Nagy-korallzátony több mint egy úti cél a turisták számára. A komplex ökoszisztéma otthonként, menedékként és táplálékforrásként szolgál a tengeri élőlényeknek és az embereknek egyaránt, a természeti csoda azonban komoly bajban va na klímaváltozás miatt. Az Uber felismerte, hogy itt az ideje tenni valamit, és 100 ezer ausztrál dollárt (csaknem 70 ezer amerikai dollár) adományoz a Citizens of the Great Barrier Reef számára amellett, hogy minden scUber út után járó díj is a szervezet konzervációs munkáját támogatja. És amíg a scUber a vízen van, a tengeralattjáró adatokat fog gyűjteni a további kutatásokhoz. Így amellett, hogy egy izgalmas élmény, minden út segít hozzájárulni a világ egy lenyűgöző pontjának megőrzéséhez.

Nem ez az Uber első kikacsintása a személyszállítás területéről, amivel kezdték az üzleti modelljüket. 2015-től kezdődően a cég kereste az alternatív módokat, és UberCopter néven helikopter utat biztosított Nizza és Cannes között. Néhány évvel később elindította az UberBoatot Horvátországban, amely az év elejétől már Indiában is elérhető. 2017-ben az Uber az elektromos biciklik felé nyitott, amit a rá következő évben az elektromos scooterek követtek. A tervek szerint 2023-ban bemutatják a repülő taxikat. Mi lesz a következő. Talán érkezik az UberSpace?