Kezdőlap Hírek Órák Az Ulysse Nardin futurisztikus dizájnja

Az Ulysse Nardin futurisztikus dizájnja

1733
0

Az autóipartól kölcsönzött stratégiával a svájci óragyártó hagyományt teremtett a kísérleti, egy-egy darabos óraszériák gyártásával, amelyek tökéletesen tükrözik a gyártó szakmai tudását.

Ulysse Nardin Anchor Escapement

A legújabb alkotásuk ebben a sorozatban a Freak NeXt by Ulysse Nardin, amely minden követelménynek eleget tesz, aminek egy koncepció órának meg kell felelnie: technikai, bátor és nem eladó.
Az óra szívében egy flyingoszcilátor egy teljesen új, többrétegű 3D szerkezetet magába foglaló szilícium pengékkel. A Ulysse Nardin és a Sigatec – egy mikroalkatrész gyártó márka, amely 2006-ban részt vett a dizájn megalkotásában – évtizedes együttműködéséből származó eredményeként a dizájn része a, billegőhíd nélküli lebegő oszcillátor – emiatt nincsen szükség tengelyek, csapágykövek használatára, vagyis megszűnik vagy jelentősen csökken a súrlódás és nő az óra pontossága.

Ulysse Nardin Anchor Escapement
Az oszcilátor párhuzamosan működik a teljesen szilikon Ulysse Nardin Anchor Escapementtel, amelyet 2014-ben mutattak be.
A FreakneXt, akárcsak a több tucat Freak előd, az UlysseNardin a technológiai innováció iránti előköteleződésének az eredménye. Az óragyártó 2001-ben mutatta be az eredeti Freaket. A korona, mutatók és számlap nélküli óra csak egy nyitott tourbillon szerkezettel büszkélkedett, így nemcsak, hogy szokatlan volt a megjelenése, de köszönhetően az úttörő szilícium gátszerkezetnek–ez volt az első alkalom, hogy a szilíciumot egy óraszerkezetben használták –a működése is eltért a hagyományostól.

Ulysse Nardin Anchor Escapement

„Amikor 2001-ben bemutattuk az Ulysse Nardin Freaket, sokkolta az órás világot” – monda Patrick Pruniaux CEO. „Az új Freak neXt egy high-tech verziója a márka „csukló laboratóriumának”, hiszen a 3D fylingoszcilátor szilícium pengékkel és tengely nélküli egyensúlyi kerékkel működik, és egy folytonos szilícium gátszerkezet van benne. Az UlysseNardin innovációja él és virul!”
Ezek az egyedülálló órák futurisztikus esztétikummal bírnak, ami passzol az űrkorszakbeli mechanikához. A platinába és titánba foglalt, teljesen fehér óraa Csillagok háborúja által inspirált trapéz alakú híd által mozgatott szerkezettel fut.
A neXt nem eladó, de a gyártó tett arra vonatkozó utalást, hogy a technológiailag lenyűgöző új flyingcarrouselbaguette szerkezet kereskedelmi modellekben is elérhető lesz majd az év végétől.