Kezdőlap Hírek Autók A Peugeot 508 lett az Év Legszebb Autója

A Peugeot 508 lett az Év Legszebb Autója

1644
0

Az autóipar egyik legnagyobb becsben tartott autós szépségversenyén a közönség a Peugeot új generációs középkategóriás modelljét választotta meg az év legszebb újdonságának. Ugyanitt a Peugeot e-Legend tanulmányautó is aranyérmet nyert.

A Peugeot 508 lett az Év Legszebb Autója

Több mint 120 ezer szavazat alapján a Peugeot 508-at választották meg az Év Legszebb Autójának a párizsi Festival Automobile International keretében hagyományosan megrendezett szépségversenyen. A nagyközönség négy fordulóban szavazhatott a hét jelölt modellre; a Peugeot 508 végül a voksok 34 százalékát megszerezve magabiztosan győzött rangos ellenfeleket legyőzve.

A Peugeot 508 lett az Év Legszebb Autója

A 2017-es Peugeot Instinct tanulmányautó által ihletett új Peugeot 508 formavilága nem először részesült elismerésben: népszerű prémium modelleket megelőzve,a modell tavaly elnyerte a brit Carwow autós szakportál „Az év legstílusosabb autója” címét.„Egy hétköznapi családi autót nem egyszerű feladat kívül-belül ilyen fájdalmasan szépre megrajzolni. A Peugeot-nak azonban sikerült. Úgy tűnik, a francia márka formatervezői nem tudnak hibázni” – értékelték a modell győzelmét a Carwow szerkesztői.

Nem az új generációs 508 volt az egyetlen Peugeot, amely kitüntetésben részesült az idén 34. alkalommal megrendezett párizsi Festival Automobile International szépségversenyén. A Peugeot e-Legend tanulmányautó neves koncepciójárművek között nyerte el az Év Legszebb Tanulmányautója címet. Ezt a díjat nem a nagyközönség, hanem egy autótervezőkből, divattervezőkből, építészekből és ipari formatervezőkből álló szakmai zsűri ítéli oda.

A Peugeot 508 lett az Év Legszebb Autója

Ugyanez a két Peugeot modell egyébként a valós idejű közösségi forgalominformációs szolgáltatást nyújtó Coyote Systems első autós díjátadóján is aranyérmet kapott. Az Európa-szerte ötmillió felhasználóval rendelkező vezetőtámogató hálózat ügyfeleinek szavazata alapján a Peugeot 508 lett a 2019. Év Coyote Autója, míg az e-Legend a legkiválóbb tanulmányautónak járó Play Station különdíjat nyerte el.

A Peugeot 508 lett az Év Legszebb Autója

A Peugeot 508 tíz év után a francia márka második sorozatgyártású modellje, amely elnyerte az Év Legszebb Autója címet: 2009-ben az Európa-szerte számos díjjal jutalmazott
Peugeot RCZ kupé részesült ebben a kitüntetésben.