Kezdőlap Kiemelt Csontváz a csuklódon

Csontváz a csuklódon

734
0
Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon

A La Chaux-de-Fonds-ban található bázissal rendelkező óragyártó, az Angelus, érdekes, új, csontvázas szerkezetű, repülő Tourbillon karórát dobott piacra.

Bemutatjuk az Angelus U41 izgalmas felépítésű Tourbillon csontvázas órát – amely ultrakönnyű 42 mm x 10 mm-es titán házba van foglalva, illetve narancssárga és kék színben is kapható.

Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon Talán az új idők szeleként most a miénk lehet repülő tourbillon méghozzá egy rendkívüli csontvázas szerkezettel – amelyet ráadásul Svájcban készítettek és mégis mindezt megkaphatjuk 35 ezer dollár, azaz 10 millió forint alatt.

Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon Ugyan az elkészítéséhez nem használtak nemesfémeket, de ettől függetlenül igényes kialakításának fényében a hatjszámjegyű árcédulákkal megáldott Turbillon társai mégis erősen túlárazottnak tűnnek mellette.

Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon Az termékhez kapcsolódó, különleges érték, amely egyediségéből és megszerzésének vágyából fakad, természetesen mindig jelentős tényező abban, hogy a vásárlók megváljanak egy nagyobb összegtől, esetleg autó, vagy házvásárlás esetén, vagy netalántán egy olyan luxusnak számító használati tárgy esetében, amelyet a csuklónkon hordunk.

Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon Az Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon Skeleton mutatja órákat és a perceket, valamint egy 60 másodperces repülõ Tourbillont is magába foglal (ami azt is jelenti, hogy a forgásban lévő Tourbillon keret csak az egyik oldalon van rögzítve, hogy jobban láttatni engedje a szabályozó rendszer lengő mozgását). Ez a bizonyos Tourbillon egy teljes lengést hajt végre 60 másodpercenként, bár a jelölések hiányában, nem lehet pontosan megmondani, az egyes percek elmúlásának végét, csak ha a percmutatóra is vetünk közben egy pillantást. A Tourbillon mozgásának vizuálisan kényeztető élményén túl, az óráról az is elmondható, hogy technikailag a ketrece folyamatosan forog, hogy megakadályozza a gravitáció negatív hatásának kiteljesedését az egyensúlyozó kerékre, rugóra és a ellenállásra vonatkozóan, ezáltal javítva a pontosságát és amplitúdóját.

Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon A házon belülire tervezett és kivitelezett A-300 kaliberű, 4 Hz-es, kézzel tekercselt mechanikus mozgató szerkezet, amelynek mérete 32,80 mm x 4,30 mm, 23 ékkővel és 60 órás teljesítménytartalékkal van felvértezve. Érdekes módon Angelus rámutatott arra, hogy a mozgás frekvenciáját 3 Hz-ről 4 Hz-re növelték, mégpedig annak érdekében hogy az esetleges behatásokkal szemben ellenállóbbá tegyék, azonban ennek következtében az üzemidő 90-ről 60 órára csökkent. Ennek ellenére a 60 óra még így is a precíz időmérés rengeteg szemet gyönyörködtető mozzanatát kínálja számunkra.

Rovátkás kerek, körkörös felületű és kissé kupolás zafírkristály védi az óra felső oldalát. A tokszárnyak egyenes szemcsés kefével rendelkeznek, a fülek pedig rövidek és tagoltak, és üregesek – csiszolt ferde vágásokkal – amelyek kontrasztot biztosítanak a tok többnyire matt felületeivel. A koronába az Angelus embléma van belevésve, az óra vízállósága pedig 30 méterig megingathatatlan. Az Angelus U41 Vibrant Structure Tourbillon csontvázas szerkezetű óra sportos megjelenését gumi óraszíj biztosítja, 5-ös fokozatú titántűvel és csattal, amely ugyanolyan színű, mint a számlapon az órákat mutató jelölések (U41: 0TSBT.O01A – narancs, U41: 0TSBT.U01A – kék). 25 darabos limitált szériáról van szó, amelynek piac ára 34 400 dollár, azaz „mindössze” 9 870 000 HUF .