Kezdőlap Hírek Autók Da Vinci DC100

Da Vinci DC100

1032
0
Da Vinci

A pekingi Da Vinci Dynamics bemutatta a DC100-as nagy teljesítményű elektromos utcai motorkerékpárt, amely lenyűgöző, 400 km NEDC hatótávolsággal és néhány őrült “robotikus” trükkel rendelkezik, beleértve az állítólagos képességet, hogy önegyensúlyozni és követni tud.

A Davinci DC100 egy futurisztikus café racer egyszerű motorkerékpár-kialakítással, amely kiemelkedő teljesítményt és könnyed kezelhetőséget biztosít.

Da VinciA gyártó szerint elektromos motorkerékpárként a DC100 olyan erőteljes teljesítményt nyújt, amely vetekedhet a literes motorkerékpárokkal (1000 köbcentiméteres osztály). Emellett egy kétkerekű, dinamikus robot, amely optimalizált, intelligens és szenvedélyes vezetési élményt kínál. Számos fejlett érzékelővel és elektronikus rendszerrel rendelkezik, amelyek célja, hogy a motorkerékpár a lehető legbiztonságosabb és leghatékonyabb legyen.

Da VinciA DC100 fejlett érzékelői lehetővé teszik, hogy nyomon kövesd az információkat, beleértve a környezeti hőmérsékletet, a dőlésszöget, a sebességet és a gyorsulást, a terhelést, a terep típusát és a kerekek sebessége közötti bármilyen különbséget.
Da VinciAz elektromos motorkerékpár giroszkópos érzékelőket használ az olyan tényezők meghatározásához, mint a dőlésszög, sőt még a görbülés is. Ezeket az adatokat arra használják fel, hogy pontosan szabályozzák, hogyan adja le a teljesítményt, hogy minden körülmények között optimális élményt biztosítson. Mindezek a funkciók, valamint a motor akkumulátorai és hajtásláncai a terjedelmes karosszéria alatt találhatók, ami a DC100 futurisztikus esztétikáját adja. Teljesítményét tekintve a DC100 100,75 kW (137 LE) csúcsteljesítménnyel és 850 Nm csúcsnyomatékkal rendelkezik.
Da VinciA motorkerékpárt egy nagy energiasűrűségű, terner lítium akkumulátorcsomag táplálja. A nagyfeszültségű platformokkal kompatibilis és nagy sebességű töltésre/kisütésre képes akkumulátor 3. szintű egyenáramú gyorstöltésre képes, amely körülbelül 30 perc alatt 0-100%-os töltést biztosít. A vállalat az elektromos motorkerékpárhoz további fejlett funkciókat is ígér, többek között önegyensúlyozó képességet, önvezetést, célfelismerést és távirányítást. A Davinci Dynamics nem közölte a pontos műszaki specifikációkat az akkumulátorral és az elektromos motorral kapcsolatban, de nagy tervei vannak a jövőre nézve. Jelenleg egy gyorstöltő rendszer kifejlesztésén dolgoznak, amely egy teljesen üres akkumulátort mindössze 15 perc alatt 85%-ra képes feltölteni. A Da Vinci DC100 már előrendelhető 27 500 dollárért.