Kezdőlap Hírek Dizájn Eladó Frank Lloyd Wright betontömbökből épült háza

Eladó Frank Lloyd Wright betontömbökből épült háza

1028
0

Ezt a különleges, kizárólag betontömbökből épült luxusházat a neves építész, Frank Lloyd Wright tervezte. A Theodore and Bette Pappas House 1955-ben született meg az építész tervezőasztalán, és 1.2 millió dollárt kérnek érte.

Theodore and Bette Pappas House

A Missouri államban lévő St. Louis kertvárosában lévő otthon egyszerű, mégis nagyon ízléses, az amerikai középosztály emberének készült. Ez az Usonian-ház azonban egy lépéssel előrébb járt mindennél, hiszen egy olyan Wright által tervezett rendszer alapján készült, ami segítségével az emberek maguk is felépíthették saját otthonaikat.

Theodore and Bette Pappas House
A rendszer különböző típusú betontömböket használ, amelyeket malter nélkül is össze lehet illeszteni. Ehelyett három betonvasat helyeznek el vízszintesen és függőlegesen a félkör alakú üregekben, amelyek a támoszlopokként szolgálnak. Miután egy vagy két sor tömböt lefektetnek, habarcsot töltenek az üregekbe, hogy stabilizálják a betonvasakat.

 

A 210 négyzetméteres ház egy 1,3 hektáros területen fekszik, és négy hálószoba, valamint két fürdőszoba található benne. A legtöbb Usonian-háznál a nappaliban a legnagyobb a belmagasság, és a helyiség egy teraszra nyílik.

Theodore and Bette Pappas House
Wright egy év alatt tervezte meg a Theodore and Bette Pappas-házat, az építkezés pedig 1960-ban kezdődött. A terrakotta színű tömböket egy igazi mesterember készítette el és az építkezésben több munkás is segített, de Pappas is kivette a részét a munkálatokból. A ház 1964-re épült fel.

Theodore and Bette Pappas House

Theodore and Bette Pappas House

 

Theodore and Bette Pappas House