fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Eladó Frank Lloyd Wright betontömbökből épült háza

0

Ezt a különleges, kizárólag betontömbökből épült luxusházat a neves építész, Frank Lloyd Wright tervezte. A Theodore and Bette Pappas House 1955-ben született meg az építész tervezőasztalán, és 1.2 millió dollárt kérnek érte.

Theodore and Bette Pappas House

A Missouri államban lévő St. Louis kertvárosában lévő otthon egyszerű, mégis nagyon ízléses, az amerikai középosztály emberének készült. Ez az Usonian-ház azonban egy lépéssel előrébb járt mindennél, hiszen egy olyan Wright által tervezett rendszer alapján készült, ami segítségével az emberek maguk is felépíthették saját otthonaikat.

Theodore and Bette Pappas House
A rendszer különböző típusú betontömböket használ, amelyeket malter nélkül is össze lehet illeszteni. Ehelyett három betonvasat helyeznek el vízszintesen és függőlegesen a félkör alakú üregekben, amelyek a támoszlopokként szolgálnak. Miután egy vagy két sor tömböt lefektetnek, habarcsot töltenek az üregekbe, hogy stabilizálják a betonvasakat.

 

A 210 négyzetméteres ház egy 1,3 hektáros területen fekszik, és négy hálószoba, valamint két fürdőszoba található benne. A legtöbb Usonian-háznál a nappaliban a legnagyobb a belmagasság, és a helyiség egy teraszra nyílik.

Theodore and Bette Pappas House
Wright egy év alatt tervezte meg a Theodore and Bette Pappas-házat, az építkezés pedig 1960-ban kezdődött. A terrakotta színű tömböket egy igazi mesterember készítette el és az építkezésben több munkás is segített, de Pappas is kivette a részét a munkálatokból. A ház 1964-re épült fel.

Theodore and Bette Pappas House

Theodore and Bette Pappas House

 

Theodore and Bette Pappas House

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «