Kezdőlap Hírek Green Man A Smart a Konstantin Grcic-modellel ünnepli elektromos autóit

A Smart a Konstantin Grcic-modellel ünnepli elektromos autóit

940
0

A fenntartható jövőbe tekint a német Smart, hiszen végleg leszámol a belsőégésű motorokkal. 2020-tól kezdve ez a gyártó lesz az első a világon, amely az összes modellben elektromos hajtásláncot használ, és ezt megünneplendő a tervezők összedugták a fejüket Konstantin Grcic tervezővel.

#21 Smart

Az utolsó  belsőégésű motorral rendelkező Smart Fortwo készül majd el a #21, ami az átmenetet is szimbolizálja. A végső, gyűjtők számára készülő kivitelről Berlinben rántották le a leplet.

#21 Smart

A Smart célja az egyedi négykerekűvel az volt, hogy egy modern műalkotást hozzanak létre, de közben az autógyártás jövőjét is ünnepeljék. Az autó a Smart ikonikus sárga színében pompázik, amely aztán hirtelen feketébe vált.

#21 Smart
„Próbálok nem túllőni a designnal. Rengeteg döntés vezet el addig, míg megszületik egy ilyen gyönyörűség a végén. Azonban ha megnézed ezt az autót, láthatod, hogy a feketébe forduló sárga a változást jelképezi, hiszen az autó hatalmas akadályon lép át ezzel, egyik dologtól elindul a másik felé.” – mondta Grcic.

#21 Smart
A Smartot arról ismerjük, hogy innovatív megoldásokkal igyekszik a városi életet könnyebbé és vonzóbbá tenni, ezért a döntés, hogy teljesen elektromossá váljanak, logikusnak tűnik. „Persze egy igazi hívővel beszélsz, ezért számomra egyértelmű, hogy a közlekedés jövőjét a kis elektromos autók jelentik.

#21 Smart

Ez nem csak azért van, mert mi olyan okosak (smart) vagyunk. Egy ideje már gondolkoztunk rajta. 2007-ben kezdődött el a fejlesztés és pár ember szerint talán hamarabb is nekiláthattunk volna, de szerintünk ez volt a megfelelő pillanat. Az iparág számára pedig a kis autók jelentik az elektromos négykerekű jövőjét, hiszen nem mész vele hosszú távokat, ráadásul bárhol tudod majd tölteni.” – magyarázta Daniel Lescow, a Smart termékigazgatója.

#21 Smart

#21 Smart