Kezdőlap Hírek Hajók Eladó a világrekordot elérő Ferrari-hajó

Eladó a világrekordot elérő Ferrari-hajó

1599
0

Az Arno XI még 1952-ben döntötte meg a sebességrekordot 150.49 mérföld/órával. Mindenki ismeri a Ferrari lenyűgöző sikereit a versenypályán, de a vízen is ugyanilyen jól teljesítenek. Most pedig a világ egyetlen Ferrari motorral hajtott hajója eladóvá vált.

Ferrari motorcsónak

A legenda szerint 1952-ben Achille Castoldi kereste meg Cantieri Timossit azzal az ötlettel, hogy építsenek egy hidroplánt, amivel világrekordot dönthetnek. Amikor Enzo Ferrari hallott az ideáról, azonnal beszállt a projektbe. Így született meg az Arno XI.

Ferrari motorcsónak
Az Arno XI igazi csemege a szemnek. Míg Castoldi eredetileg egy 4.5 literes V12 motorral akarta felszerelni, a Ferrari vezető mérnöke inkább egy metanol égésűre alakított Grand Prix-motort választott. A megfelelő átalakítások után a vízjáró már készen állt a versenyre. A lóerő pedig az eredeti 385 helyett 500 és 600 között alakult.

Ferrari motorcsónak
Az Arno XI ezután Nando dell’Orto műhelyébe került, aki a 900 kilogrammos osztályban is versenybe szállt, azonban így már nem állított fel rekordot vele. Azóta a hajó csak pihen, így most ideje, hogy újra vízre szálljon. Mivel az Arno XI az egyetlen Ferrari motorral hajtott hajó, maga a Ferrari Classiche vállalta a felújítást. A hajót a duPont Registry árulja.