Kezdőlap Hírek Dizájn Építészeti opus

Építészeti opus

1211
0

Az Opus 5 Architectes párizsi irodája nemrég bemutatta az új Élancourt Zenei Iskolát a franciaországi Saintquentin En Y velines-ben.

 

Opus 5 Architectes

Az új iskola az egykori ökomenikus központban kapott helyet a Sept Mares negyedben, amely központi szerepet játszik Saintquentin En Yvelines új városrészének kialakításában. Az épületeredetileg imaházként funkcionált – egy egyszerű és befelé figyelő szerkezet, amely biztosítja a kellő békességet és csendet. Az eredeti tégla szerkezetet Philippe Deslandes építette 1974 és 1977 között azzal a céllal, hogy az épület olyan értékek megtestesülése legyen, mint az egyszerűség, modularitás és anonimitás.

 

A beton és a tégla anyagok jellemzik az egész iskolaépületet. A tégla használat a felújítás során lehetővé tette, hogy megtartsák az épület eredeti építészeti elgondolásait és befelé forduló, privát karakterét. Az Opus 5 Architectes úgy döntött, hogy feltűnésmentesen új téglákkal vonja be a homlokzatokat.

Opus 5 Architectes

A kézzel formázott téglákat habarcs nélküli technikával helyezték fel. A tégla árnyalatai élénkítik és modulálják ezt a folytonos bőrt. Az esti órákban a belső világítás fénye a tanulás és a gyakorlás ezen intézményének lágyságát és nyugalmát fejezi ki.

Opus 5 Architectes
Az ötödik homlokzatot, amely minden környező magasabb lakóépületből látható, egy mély, kék szintetikus pázsitként kezelik. Ez a kék tető a kék hangot idézi, és azonnal jelzi a létesítmény funkcióját, és színfoltot képez a sétány közepén.

Opus 5 Architectes

Az építészek a belső terek harmonikussá, fényessé és vonzóvá tételével törekedtek arra, hogy az épület komoly megjelenését a fiatalabbak számára is hívogatóvá tegyék. Munkájuk révén az épület az öröm és a beteljesülés harmonikus térévé változtatta.