Kezdőlap Hírek Autók Lancia Stratos Zero Concept

Lancia Stratos Zero Concept

1432
0
Lancia Stratos Zero Concept

A ’70-es évek tradícionális autóformái között a legtöbb embert sokkolt, az akkori Lancia Stratos Zero. A méltán dícsért, sokak által még mindig élvonalbeli dizájnnak tartott egyedi ék alakjával az autó vadászgépként hasította ketté maga előtt a levegőt menet közben. A mesterműként emlegetett, azóta is ikonikus olasz dizájn olyan gyártókati is megihletett, mint a Lamborghini.


A Lancia nemrég jelentette be, hogy a csökkenő eladások miatt a közeljövőben csak olasz piacra fogják gyártani az egyetlen, Ypsilon modelljüket.

Lancia Stratos Zero ConceptA hír azonban nem szegte kedvét a rajongó dizájner Joaquin Obligadonak, hogy adjon egy kis ráncfelvarrást kedvenc tanulmányautójának.

Lancia Stratos Zero ConceptAz új Lancia Cargo Stratos a Stratos Zero ék alakú formáját fejleszti tovább, kissé leeresztett orral, a leszorítóerő optimalizálása végett. Az autó áramvonalasabb, mint elődje. Szolíd íveivel és éles, egyenes vonalaival azt a benyomást kelti, mintha egy szélcsatornateszt közben született volna. A tanulmány oldalán végigfutó fémpanelek jelzik, a hagyományos ajtók nyilvánvaló hiányát.

Lancia Stratos Zero ConceptA ki-be szálláshoz a szélvédőt kell használnunk, ami mögött egy pilótafülkéhez hasonló utastér bújik meg, csakúgy, mint az eredeti Stratos Zero-ban. A két első fényszóró LEDjei a kocsi felszíne alól világítanak. Hátul pedig párhuzamos piros farlámpák húzódnak, vagány cyberpunk hatást adva az amúgyis karakteres járgánynak.
Lancia Stratos Zero ConceptJoaquin Obligado célja az volt, hogy definiálja mit jelent ma a futurisztikus dizájn. Mindegy milyen szögből nézzük, a Cargo Stratos sehonnan sem hagyományos. Akár kívül, akár belül, a tanulmány szögesen különbözni akar (és sikerül neki) minden megszokottól – akárcsak az elődje tette azt pontosan 50 évvel ezelőtt.