Kezdőlap Hírek Építészet Luxushármas

Luxushármas

1540
0

A Dublin külvárosában található Tri névre keresztelt házat az Urban Agency építette. A háromszög alakú alaprajzot a telek furcsa formája ihlette.

Tri

Egy meglévő épület mögött készült el ez a luxusház, ahol régen a tulajdonos faháza is állt, még gyermekkorában. A házat három kert öleli körbe. Egy kisebb észak felé, egy reggeliző kert kelet felé, valamint egy zöld kert dél felé.

Tri
Az Urban Agency mindenhol háromszögeket alkalmazott, az alaprajztól kezdve a lépcső, a szobák kialakításáig, de még a tetőablakokat is ennek megfelelően helyezték el.

Tri

„A háromszög kompozíciós elemként jelenik meg, amivel kiemeljük a tér különlegességét és vizuálisan lenyűgöző hatást érünk el. Közeli és távoli, mély és sekély, magas és alacsony… ezt a technológiát a reneszánsz festményeken alkalmazták először, hogy térérzetet keltsenek.”

Tri
Az épület sarkai túlnyúlnak az alapokon, aminek köszönhetően a ház szinte egybefolyik a kertekkel. A projekt során hagyományos anyagokkal és színekkel dolgoztak, hogy ne tűnjön ki környezetéből az otthon. A tetőszerkezetet úgy alakították ki, hogy ne árnyékolja be a kerteket, az ablakokat pedig átgondoltan helyezték el, így mindegyikből gyönyörű kilátás nyílik a környékre.

Tri
Az épület betonból készült, amit belül kezeletlenül hagytak. A belső teret egymáshoz kapcsolódó helyiségek jellemzik, amelyek a központi lépcsősor köré csoportosulnak. A bejárattól a belmagasság folyamatosan növekszik a háromszögek sarkai felé, egészen a dupla belmagasságú sarokszobákig.

Tri

Tri

Tri