Kezdőlap Hírek Dizájn Mindig divatos pecsétgyűrűk

Mindig divatos pecsétgyűrűk

1378
0

A pecsétgyűrűkről általában az arisztokrácia jut az ember eszébe vagy legalábbis annak látszata. Miután becsiszoltak egy családi címert egy pecsétgyűrűbe, az máris bélyegzőként használható dokumentumok „aláírására”.

 

Pecsétgyűrűk

Feljegyzések szerint ez már akkor bevett gyakorlat volt, amikor még fáraók uralkodtak Egyiptomban. Jelenleg modern értelmezésében nem annyira a státuszt, mintsem a viselője stílusát határozzák meg.

Pecsétgyűrűk
Manapság mindenféle változatban megtalálhatóak, van amelyiket direkt üresen hagyták, hogy később, kedvünk szerint gravíroztathassunk rá, mint amire Rebus és Kim Dunham specializálódott vagy az ókori római érmék mintájával díszített verziók, mint például Jorge Adeler gyűrűi, vagy John Hardy ékszerei, amik megalkotásához egyedi balinéz mintákat használtak.

Pecsétgyűrűk

„A Rebus pecsétgyűrűm születésnapi ajándék volt a feleségemtől három évvel ezelőtt, amire a családom címerét gravírozták” – mondta 36 éves Jack Strachan, a Say Hey kreatív ügynökség tulajdonosa. „Skóciából származunk, tehát a címerünk egy dámszarvas, amely bogáncsot tart a szájában. Remélem, hogy egy nap átadhatom a gyerekeimnek.”

Pecsétgyűrűk

Modern divatban a pecsétgyűrű egy szokásos divatékszerré vált, így bármivel hordhatod akár az öltöny vagy a farmer szettedhez, de akár egy menő sportcipőhöz is passzolhat. És itt van egy ellentmondásos gondolat: Noha túlnyomó többségükben továbbra is a kisujjunkon kellene hordani, ennek ellenére minden ujjunkra felvehetjük.