Kezdőlap Hírek Órák Ulysse Nardin a sebesült veteránok támogatója

Ulysse Nardin a sebesült veteránok támogatója

1252
0

Ezt a fekete DLC Titanium búvárórát, az Ulysse Nardin svájci óragyártó cég és a „One More Wave” nevű nonprofit szervezet közösen alkották, a háborúból sérülésekkel visszatérő veteránok rehabilitációjának támogatása érdekében.

Ulysse Nardin

“Amikor 1999-ben csatlakoztam a haditengerészethez, azt reméltem, hogy sok akciónk lesz a vízben” – mondta Kyle Beckett, a haditengerészet veterán tagja. “Az irónia az, hogy a legtöbb bevetés, amelyen részt vettem, szárazföldön zajlott.”
Kyle Beckett az a veterán, aki a „One More Wave” nevű nonprofit szervezetet 2015-ben megalapította, azzal a céllal, hogy segítse a sebesült veteránokat, hogy újra meglovagolhassák a hullámokat, mindezt testreszabott, egyedi igényeknek megfelelő szörfdeszkákon. Beckett állítása szerint, annyira jól bevált terápiás módszer lett a veteránok körében, hogy a helyi veterán szövetségek országszerte terápiás céllal „írják fel” azt a betegek számára. Megkereséseik száma drámai módon megnövekedett az elmúlt időben. „Egyedül a múlt hónapban 57 pályázatunk volt. A veteránok számára készült egyedi felszerelés ára 2500 dollár körül mozog, tehát a kezdeményezésünkre egyre nagyobb az igény.” – nyilatkozta Beckett.

Ulysse Nardin
Ulysse Nardin a svájci órakészítő cég nem nyilvános összeget adományozott a One More Wave-nak, és elkötelezettségének hangsúlyozása érdekében a márka létrehozta a Diver Deep Dive karórájuk „One More Wave” nevű limitált kiadású verzióját. Az óra fekete-sárga dizájn kapott és DLC-vel bevont titán óraházat.

Ulysse Nardin
A Navy Seal katonáitól nem elvárt, hogy nagy szakértői legyenek az óráknak, mert számukra csak a megbízhatóság és a tartósság a fő szempont. Az Ulysse Nardin tervezői egy „MilSpec”, azaz katonai minősítésű órát akartak létrehozni, amely a katonák minden igényét kielégíti. Ezért, hogy az óra elég tartós legyen titánból készül, fekete színű, és viselője akár egy óceánon is keresztül úszhat benne, sőt még a merülést is bírja.

Ulysse Nardin
Az óramutatók a sárga színt kapták, amely még rossz látási körülmények között is könnyen olvasható annak nagy kontrasztja miatt. Az óra 1000 méter mély merülés viszontagságainak is ellenáll, és a hátlapján a „One More Wave” felirat szerepel. 46 mm-es számlapjával ez egy nagy órának számít, amely azonnal készen áll az aktív szolgálatra.

Ulysse Nardin
Mindez csak a legújabb fejezete az Ulysee Nardin hosszú távú történetének az Egyesült Államok Haditengerészetével. 1905-ben, amikor a társaság versenyt nyert a legpontosabb tengeri kronométerért, a katonaság hivatalos beszállítójává vált. Azonban ez a partnerség most nem annyira az órákról szólt, mintsem a veteránok támogatásáról.
Az „One More Wave” által készített szörfdeszkák ugyanolyan strapabíróak, mint az óráik. Előfordulhat, hogy egy amputált végtagú veterán számára meg kell erősítsék a deszkát alumínium, üvegszál vagy szénszál felhasználásával, nehogy a protézisükkel megsértsék annak felületét vagy akár átszúrják azt. A szervezet mindezek mellett még egyedi szörfruhákat és egyéb kiegészítőket is készít a veteránok egyedi igényei alapján.